MYSUMMERSIN
SPONSORED

My Summer Sin: Η Μίνα Μπιράκου αν και έχει (πια) πανάδες, επιμένει να μην επιλέγει εξειδικευμένο αντηλιακό

Έχω υπάρξει νέα την εποχή που το baby oil ή κάτι αυτοσχέδια κοκτέιλ μπίρας και βαζελίνης (!) ήταν τρόποι γρήγορου μαυρίσματος (σε βαθμό καψαλίσματος, κάπως σαν τη γιαγιά στο Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη). Δεν τα υιοθέτησα ποτέ. ΑΛΛΑ. Δεν ήμουν και η πιο επιμελής χρήστης αντηλιακού. 

Είμαι από τις τυχερές με τόση πολλή μελανίνη, που μπορούσα να δανείσω σε άλλους 2-3 ανθρώπους και πάλι να μαυρίσω σε επίπεδα άλλης φυλής. Αυτό είχε την εξής -μεγάλη όπως αποδείχθηκε μετέπειτα- παγίδα. Δεν καιγόμουν ποτέ. Άρα, ούτε είχα την έννοια να βάζω αντηλιακά με υψηλό δείκτη, ούτε καν να βάζω συχνά περνώντας άπειρες ώρες στο νερό. 

Αποτέλεσμα; Tropical tan εύκολα και γρήγορα. Και μια πανάδα σαν τον χάρτη του κόσμου στο μέτωπό μου πριν έξι χρόνια. Και μετά μια ακόμα σαν τον χάρτη της Ιταλίας στη μύτη. Και μετά μια ακόμα σαν βερίκοκο (δεν είναι τόσο χαριτωμένη όσο ακούγεται) στο μάγουλο. Και φέτος μερικές ακόμα στο άνω χείλος που από μακριά δίνουν την εντύπωση ότι κάποια έχει πάρει διαζύγιο με την αποτρίχωση (που θα ήταν μια χαρά, αν δεν χρυσοπλήρωνα κάθε τρεις και λίγο τα λέιζερ). 

Το αρχικό “ε και, σιγά μωρέ” έγινε “ωχ και τώρα πως να τις καλύψω” και μετά “πως θα τις ξεφορτωθώ”. Ο δερματολόγος μου γέλασε και μετά από ένα δίκαιο “σε αυτή την ηλικία πληρώνονται όλες οι αμαρτίες του παρελθόντος” μου έδωσε λύσεις και μια συμβουλή. Αντηλιακό 24/7, 365 ημέρες τον χρόνο. Και μάλιστα ειδικό αντηλιακό για πανάδες. 

Και μπορεί στην αρχή κάθε καλοκαιριού να είμαι η μις Σπασίκλας ως προς τη συνέπειά μου στη συχνή χρήση του κατάλληλου αντηλιακού, αλλά μετά με παίρνει η μπάλα της χαλάρωσης και εξάντλησης του καλοκαιριού κι απλώς βάζω στο πρόσωπό μου ό,τι αντηλιακό βρω πρόχειρο. Ε και ας πούμε ότι πανάδες γελάνε στα μούτρα μου. Αυτά που βλέπω στον καθρέφτη.

Η Βιβή Αγγελάκη δίνει τη λύση!

Μίνα, οι πανάδες είναι κάτι σαν τις καρτ ποστάλ του καλοκαιριού. Σου θυμίζουν πόσο καλά πέρασες- είναι καλοκαίρι, η ομορφότερη εποχή του χρόνου, αλλά και πόσο πολύ εκτέθηκες στον ήλιο χωρίς προστασία ή καλύτερα, χωρίς την εξειδικευμένη προστασία. Εμφανίζονται πάντα λίγο μετά το καλοκαίρι, σημάδι πως  η αντηλιακή προστασία που προσφέραμε στην  επιδερμίδα μας, μάλλον δεν ήταν αρκετή.

Είναι γνωστό πως οι βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση της επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι αθροιστικές με την αρχή τους, όπως μας ενημερώνει η Vichy, να βρίσκεται στα παιδικά και νεανικά μας χρόνια. Οι πανάδες από τον ήλιο δεν αποτελούν εξαίρεση. Γεννιούνται  στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και  χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται κάθε φορά που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό. Μέχρι όμως  να γίνουν ορατές περνούν αρκετά χρόνια. Στην αρχή, οι πανάδες που εμφανίζονται το καλοκαίρι, ατονούν το  χειμώνα και συνήθως αν αντιμετωπιστούν έγκαιρα , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην επανεμφανιστούν. Αν η αντηλιακή προστασία όμως δεν είναι επαρκής και ολοκληρωμένη εγκαθίστανται πλέον μόνιμα.

Γι αυτό λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάς να εφαρμόζεις καθημερινά μία αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας αλλά και εξειδικευμένη φόρμουλα, όπως τη Capital Soleil 3-in-1 Anti Dark Spots με SPF50 της Vichy κατά των κηλίδων. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι δε διορθώνει απλά τις κηλίδες και τις πανάδες (χάρη στην σύνθεσή της η οποία είναι εμπλουτισμένη με Phe-Resorcinol, ένα ενεργό συστατικό κατά των κηλίδων), αλλά προστατεύει και από την εμφάνιση νέων, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλή αντηλιακή προστασία από την UVB/UVA ακτινοβολία. Το καλύτερο part, έχει χρώμα που προσφέρει έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς να την ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σου.