MYSUMMERSIN
SPONSORED

My Summer Sin: H Λία Παπαϊωάννου εξομολογείται πως δεν φοράει αντηλιακό για να μην επιβαρύνει τη λιπαρή επιδερμίδα της

Ξέρεις ποιο είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της λιπαρής επιδερμίδας; Εγώ θα σ’ το πω χωρίς να έχω κάποια βαθιά γνώση επί του αντικειμένου παρά εμπειρική, αφού το κουβαλάω παιδιόθεν. Γυαλάδα.

Θες να βγεις μία φωτογραφία και δεν γίνεται να μην τυφλώσεις τον φωτογράφο που σε κοιτάει από τον φακό. Κι άντε να είσαι μόνη σου, πάει κι έρχεται. Αν είσαι σε φωτογραφία ensemble είσαι η μοναχική γυαλιστερή κουκίδα με χαρακτηριστικά που μόλις διακρίνονται ανάμεσα στις λαμπερές και λείες επιδερμίδες των άλλων. Όπως καταλαβαίνεις η γυαλάδα της επιδερμίδας μου δεν μου αρέσει καθόλου, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, τον ήλιο, την παραλία και τις φωτογραφίες που αγαπώ.

Και, θα μου πεις, καλοκαίρι είναι, το καλοκαίρι όλοι γυαλίζουν. Εδώ είναι που θα τα χαλάσουμε. Γιατί άλλη γυαλάδα χαρακτηρίζει τη δική σου επιδερμίδα και άλλη τη δική μου που δείχνει βουτηγμένη στο πιο υγρό καλοκαίρι ολημερίς. Είναι ένα βάσανο. Για να μην επιβαρύνω την επιδερμίδα μου, το καλοκαίρι προτιμώ να μην φοράω τίποτα, ούτε κρέμα, ούτε make up, να αφήνω το δέρμα μου ελεύθερο να αναπνέει λες και πιστεύω ότι έτσι θα σωθώ από τη φύση του. Αποφεύγω κάποια σπυράκια κατ’ αυτόν τον τρόπο και η γυαλάδα μου περιορίζεται.

Το ξέρω ότι η απόφαση αυτή δεν είναι σωστή. Είναι πέρα για πέρα λάθος, καθώς περιλαμβάνει και την αντηλιακή προστασία. Γιατί η γυαλάδα που φέρνει το αντηλιακό στην επιδερμίδα μου, δεν συγκρίνεται με καμία. Είναι λάθος και το παραδέχομαι αφού ξέρω ότι το αντηλιακό μου δεν πρέπει να το αποχωρίζομαι καμία από τις 365 ημέρες του χρόνου, ζώντας ειδικά σε αυτή την ευλογημένη χώρα τη γεμάτη ηλιόλουστες ημέρες και ακτίνες UVA και UVB.

Η Βιβή Αγγελάκη δίνει τη λύση!

Λία μου, αν μια ερώτηση ακούω πιο συχνά κι από το «πού θα πας διακοπές;», τώρα το καλοκαίρι, είναι «τι να κάνω επιτέλους(!) για να ΜΗΝ γυαλιζω;». Και ομολογουμένως, ποιος θέλει να «γυαλίζει»- με την κακή έννοια στους 40 βαθμούς; Τα κορίτσια με λιπαρή επιδερμίδα, όπως εσύ, σίγουρα ΟΧΙ. Κάπου εδώ ξεκινά ο δικός μου «εκπαιδευτικός» ρόλος, αυτός της beauty editor, γιατί γνωρίζω πως το αντηλιακό πολύ συχνά θεωρείται «εφιάλτης» – παχύρευστες υφές, ιδρωμένη επιδερμίδα, φραγμένοι πόροι, κοκκινίλες, σπυράκια που επιδεινώνονται.

Θα μου επιτρέψεις αρχικά, να σου υπενθυμίσω πως το αντηλιακό είναι το Νο1 προϊόν που πρέπει ΟΛΟΙ να απλώνουμε καθημερινά στην επιδερμίδα μας, ανεξάρτητα από τύπο της και τις καιρικές συνθήκες. Και η λιπαρή επιδερμίδα δεν αποτελεί εξαίρεση! Μπορεί να μην βλέπεις αμέσως τις επιπτώσεις της υπερ-έκθεσης στον ήλιο (όπως το ηλιακό έγκαυμα) για τις οποίες ευθύνονται οι ακτίνες UVB, αλλά, η επιδερμίδα σου μπορεί να υποφέρει από μακροχρόνιες βλάβες εξαιτίας των βλαβερών ακτίνων UVA οι οποίες είναι επιβλαβείς με την ίδια ένταση χειμώνα-καλοκαίρι , από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι τη δύση του ηλίου . Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεχνάς να το απλώνεις σε καμία περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά τη λιπαρή επιδερμίδα, όπως τη δική σου, είναι πολύ σημαντικό να δίνεις προσοχή στα συστατικά των αντηλιακών προϊόντων που χρησιμοποιείς. Σου προτείνω, λοιπόν, να δοκιμάσεις το Capital Soleil Mattifying της Vichy 3 σε 1 SPF 50.

Προσφέρει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος αλλά και πιο εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία κατά της λιπαρότητας, μιας και είναι εμπλουτισμένο με πράσινη Άργιλο και εκχύλισμα Bifidus, που ελέγχει τη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέροντας ένα άμεσο ματ αποτέλεσμα (χωρίς την ανεπιθύμητη γυαλάδα).

Ακόμη, απορροφάται γρήγορα αφήνοντας ένα αόρατο τελείωμα πούδρας  χωρίς λευκά υπολείμματα. Η σύνθεσή του δεν περιέχει έλαια και δεν ξηραίνει την επιδερμίδα. Plus: Είναι ανθεκτικό στο νερό!