ΚΟΥΡΕΜΑ

Μύθος ή Αλήθεια: Όσο πιο συχνά κόβεις τα μαλλιά σου, αυτά μακραίνουν πιο γρήγορα;

Στερεότυπα, συμβουλές της γιαγιάς, σοφίες της μαμάς, εμπειρίες χρόνων από φίλους και γνωστούς που τα έχουν δοκιμάσει όλα. Παρ΄όλα αυτά, παντού υπάρχει ένας μύθος, ακόμη και στη beauty ρουτίνα μας. Προς Θεού, δεν θέλω να φανώ αφοριστική καθώς τα περισσότερα tips που έχεις ακούσει έχουν κάποια βάση, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι απολύτως αληθινά.

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους όσο αφορά την υγεία των μαλλιών; Όσο πιο συχνά τα κόβεις, αυτά μακραίνουν πιο γρήγορα. Γιατί είναι μύθος; Τι δεν ήξερες/ δεν σου είχαν εξηγήσει τόσα χρόνια;

Δες ακόμη: Αν έχεις μακριά μαλλιά και λατρεύεις τους κότσους πρέπει να δεις το χτένισμα της Scarlett Johansson
 

Η αποκατάσταση της αλήθειας έρχεται από τη celebrity hair stylist Angela C Styles (μεταξύ άλλων επιμελείται πολλές φορές τα μαλλιά της Rihanna και της Rita Ora), η οποία σε συνέντευξή της στο  Glamour έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

«Υπάρχει ένας κοινός μύθος ότι όσο πιο συχνά κουρεύεσαι, τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Κι αυτό γιατί, με το κούρεμα, τα μαλλιά δείχνουν πιο υγιή σε όλο το μήκος τους, μιας και κόβονται οι κατεστραμμένες άκρες που στοιχίζουν στη γενικότερη εικόνα τους.  Ωστόσο, η καλή υγεία των μαλλιών ξεκινά από τη ρίζα τους και εκεί θα πρέπει να δίνει μια γυναίκα μεγαλύτερη προσοχή. Ας μην ξεχνάς ότι από εκεί εξαρτάται και το πόσο γρήγορα μακραίνουν με τον καιρό. Από την άλλη πλευρά, αν δεν κουρεύεσαι συχνά και έχεις ταλαιπωρημένες άκρες, τα μαλλιά σου θα συνεχίσουν να σπάνε  και το πιθανότερο είναι πως δεν θα δεις ποτέ το πραγματικό υγιές μήκος τους».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να μακραίνουν και να δείχνουν πιο υγιή, όμως, δεν τα κάνει να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Όσο για το κάθε πότε πρέπει να κουρεύεται μία γυναίκα, η hairstylist, καταλήγει πως αυτό εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών αλλά ένας πολύ γενικός κανόνας είναι κάθε 6-10 εβδομάδες.