ΜΑΛΛΙΑ

Μήπως να ξανασκεφτείς τον τρόπο που λούζεσαι;

Για χρόνια ξέρουμε ότι όταν πρόκειται να λούσεις τα μαλλιά σου πρώτο πάει το σαμπουάν και μετά το conditioner. Είναι μία πάγια τακτική που ακολουθείς επειδή έτσι σε έμαθε η μαμά σου και έτσι ακριβώς σε λούζουν και στο κομμωτήριο. Πώς θα σου φαινόταν όμως να το ξανασκεφτείς;

Πλέον κυκλοφορεί ο όρος ”reverse washing” και με αυτό οι διάσημοι hair experts εννοούν την ”αντίστροφη πλύση”. Δεν είναι πρόγραμμα πλυντηρίου αλλά ένας εναλλακτικός τρόπους λουσίματος που μόνο κακό δεν θα σου κάνει.

Περίπτωση 1η

 

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λεπτά τότε το να βάλεις πρώτα conditioner και μετά να συνεχίσεις με το σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαρίσεις στα μαλλιά σου περισσότερο όγκο. Κι αυτό γιατί το ocnditioner, που μπαίνει συνήθως στις άκρες, τις βαραίνει με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν τον όγκο τους. Αν τελειώσεις όμως με το σαμπουάν θα έχεις καθαρίσει τα μαλλιά σου από κατάλοιπα που δεν θες να μείνουν πάνω τους.

Περίπτωση 2η

 

Ακόμα κι αν τα μαλλιά σου δεν είναι λεπτά κι αδύναμα, αυτή η τεχνική είναι ιδανική για σένα που θες να διατηρήσεις περισσότερο το χτένισμά σου. Τα μαλλιά σου θα είναι πιο ανάλαφρα αν βάλεις πρώτα το conditioner και μετά συνεχίσεις με το σαμπουάν. Έτσι, όταν θα τα χτενίσεις με το σεσουάρ τα μαλλιά σου θα είναι ανάλαφρα και το styling θα κρατήσει πιο πολλές μέρες απ’ ότι συνήθως.

Extra tip: Αν τα μαλλιά σου μπλέκονται και ανησυχείς με αυτή την νέα τεχνική, τότε θέλω να σου θυμίσω τα υπέροχα προιόντα με ελαφριές υφές που θα σε βοηθήσουν να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου καθώς και θα τα προστατέψουν από τη θερμότητα του σεσουάρ ή όποιου εργαλείου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε.