ΜΑΛΛΙΑ

Μη βιαστείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου αν δεν δεις αυτό το χτένισμα από την πίσω πλευρά

«Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» και όλα τα χτενίσματα που βλέπεις en face δεν είναι τόσο αναμενόμενα όσο θα πίστευες, κάνοντας μία περιστροφή 180 μοιρών. Το δεύτερο είναι αυτό που συνέβη στη δική μας περίπτωση βλέποντας τα χτενίσματα των μοντέλων από το fashion show του οίκου Paco Rabanne.

 

Γιατί εκ πρώτης όψεως μπορεί να είδαμε wet κότσους με βαθιά χωρίστρα στη μέση, όμως η πίσω όψη των χτενισμάτων πραγματικά μας άφησε άφωνες.

Embed from Getty Images

 

Embed from Getty Images

 

Με έμπνευση από τη συλλογή του Jean Paul Gaultier «Les Tatouages»,  η οποία είναι βασισμένη σε διάφορες διαπολιτισμικές αναφορές (γεγονός που μεταφράζεται σε διαφορετικά updos)  από την Ινδία, ο hairstylist Paul Hanlon δημιούργησε τα χτενίσματα των μοντέλων, δίνοντάς τους ένα πιο messy ατημέλητο bohemian εφέ που ταιριάζει στη γυναίκα του σήμερα.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

«Είναι στην Ινδία, έχει ζέστη και δεν θέλει να έχει στο νου της συνέχεια τα μαλλιά της. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που τα πιάνει πίσω» λέει χαρακτηριστικά ο hairstylist για το συγκεκριμένο hairlook και συνεχίζει: «Είναι απλά ένας φυσικός τρόπος για να κρατήσει τα μαλλιά της μακριά από το πρόσωπό της, γι αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε αυτό το χτένισμα με τα χέρια μας και όχι με βούρτσες. Τα μαλλιά δεν είναι τέλεια πιασμένα».

 

 

Στην ουσία αυτό που έκανε ο Hanlon ήταν να δημιουργήσει ελαφρώς wet κότσους με βαθιά χωρίστρα στη μέση, η οποία στο πίσω μέρος του κεφαλιού «εξελισσόταν» σε μία mini πλεξούδα. Παράλληλα, διαχώρισε κάθετα τα μαλλιά και τα έπιασε σε δύο κοτσιδάκια. Από εκεί ξεκίνησε να τα τυλίγει κάνοντας πολύ αυστηρά twist στην κάθε πλευρά, που κατέληγαν να ενώνονται πίσω στον αυχένα, δημιουργώντας ένα updo με το γράμμα Y.

Κι αν λατρεύεις το bohemian style, όπως εμείς, σίγουρα δεν γίνεται να μην έχεις εντυπωσιαστεί.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/ pacorabanne