ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Με αυτό το κόλπο θα πετύχεις την τέλεια κάλυψη με το concealer σου

Imaxtree Imaxtree

To concealer είναι το μαγικό ραβδί κάθε γυναικείου νεσεσέρ. Φωτίζει το βλέμμα, καμουφλάρει τα σημάδια της κούρασης, καλύπτει τους μαύρους κύκλους αλλά και τις μικρές ατέλειες στο πρόσωπο (π.χ σπυράκια) ενώ αν το τοποθετήσεις στρατηγικά στο πρόσωπό σου, δημιουργεί το εφέ lifting.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει το concealer να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας, όταν πάμε να κάνουμε blending. Σε μερικές περιπτώσεις- όταν δηλαδή το concealer προσφέρει περισσότερη λάμψη και λιγότερη κάλυψη, είναι λογικό εξ ορισμού- αλλά τι γίνεται όταν πραγματικά θέλεις να πετύχεις ένα πιο καλυπτικό αποτέλεσμα;

Ναι, μια δεύτερη στρώση από ένα ενδεχομένως πιο καλυπτικό concealer μπορεί να είναι η λύση, όμως, υπάρχει ένα πολύ έξυπνο trick που μπορεί να κάνει ακόμη και τα πιο μεσαίας κάλυψης concealers να έχουν μεγαλύτερη δράση.

Το κόλπο με το concealer

Άπλωσε το concealer πιο στοχευμένα, στις περιοχές που θέλεις και μετά, άφησέ το για ένα έως τρία λεπτά- το πόσο πολύ ή λίγο θα το αφήσεις, έχει να κάνει με τη σύνθεση του concealer και το πώς λειτουργεί καλύτερα στην επιδερμίδα σου. Ουσιαστικά, αυτός ο χρόνος «στεγνώματος» επιτρέπει στο concealer να αρχίσει να «διεισδύει» στο δέρμα, πράγμα που σημαίνει πως όταν πας να κάνεις blending, θα πρέπει να είναι μισο-απορροφημένο από την επιδερμίδα, χωρίς να έχει εξαφανιστεί. Προσοχή σε αυτό το σημείο: Δεν πρέπει να το αφήσεις να στεγνώσει τελείως, αλλά να μπορείς να κάνεις blending.

Για την ιστορία, να σου πω πως αυτό το trick το έχουν υιοθετήσει αρκετές influencers στο Youtube αλλά και πολλές drag queens, οι οποίες ονομάζουν την ολη τεχνική «cooking», ενώ για να έχουν ακόμη περισσότερη κάλυψη (όχι τόσο φυσική) αφήνουν το concealer 10-20 λεπτά κάτω από τα μάτια τους.