BEAUTY NEWS

Make a Rare Impact: Η Selena Gomez και τα Sephora αλλάζουν τη συζήτηση για την ψυχική υγεία στη βιομηχανία ομορφιάς

Stefanie Keenan/Getty Images for Rare Impact Fund/Getty Images/Ideal Image

Από το 2018 που πέρασε το πρώτο ψυχωτικό της επεισόδιο, η Selena Gomez δεν σταμάτησε να μιλά ανοιχτά για την ψυχική υγεία, όχι μόνο για να βάλει τέλος στον στιγματισμό που αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας, αλλά και για να βοηθήσει- μέσα από τις πλατφόρμες της- ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικές παθήσεις να νιώθουν λιγότερο μόνοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι.

 

Η δική της ιστορία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, αλλά και η αφορμή να δημιουργήσει και να συνεργαστεί με διάφορους φορείς, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία. Μετά λοιπόν, τη δημιουργία του δικού της brand ομορφιάς, Rare Beauty, που χρησιμοποιεί το μακιγιάζ για να διαμορφώσει θετικές συζητήσεις γύρω από την ομορφιά, την αυτοαποδοχή και την ψυχική υγεία, η ίδια ίδρυσε το 2020, το Rare Impact Fund ως μέρος της δέσμευσής της για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας.

Αποστολή του Rare Impact Fund; Η μείωση του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική υγεία και η επέκταση της πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης για νέους σε όλο τον κόσμο.

«Δημιούργησα το Rare Impact Fund με στόχο την αύξηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευση για νέους, κάτι που θα ήθελα να είχα όταν ήμουν νεότερη», δήλωσε η Selena Gomez, εξηγώντας πως «Η κρίση ψυχικής υγείας είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα και αυτό το έργο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη συνεργατών, όπως τα SEPHORA, που όχι μόνο πιστεύουν σε αυτήν την αποστολή, αλλά δωρίζουν σημαντικά κεφάλαια για την αύξηση των πόρων για την ψυχική υγεία σε νέους σε όλο τον κόσμο. Με τιμά που η Rare Beauty συνεργάζεται με τα SEPHORA αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για να συγκεντρώσει κεφάλαια για το Rare Impact Fund από τις πωλήσεις της Rare Beauty στα SEPHORA».

Κάπως έτσι, τα SEPHORA και η Rare Beauty ανακοίνωσαν την έναρξη της εκστρατείας Make a Rare Impact, μιας συνεργασίας για την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, μιας ημέρας για την παγκόσμια εκπαίδευση για την ψυχική υγεία, ευαισθητοποίηση και υπεράσπιση. Στις 10 Οκτωβρίου, τα SEPHORA θα δωρίσουν το 100% των πωλήσεων προϊόντων Rare Beauty στο Rare Impact Fund.

«Τα SEPHORA έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στην κυκλοφορία του Rare Beauty το 2020 και έκτοτε είναι πραγματικός συνεργάτης σε κάθε πτυχή της επιχείρησης. Υποστήριξαν απίστευτα το όραμα της Selena να αλλάξει τη συζήτηση στη βιομηχανία ομορφιάς και να μετατοπίσει τη προσοχή προς την αποδοχή και τη θετικότητα, ενώ υπερασπίστηκε επίσης την προσωπική της αποστολή να απενοχοποιήσει το θέμα της ψυχικής υγείας. Φέτος, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων με τα SEPHORA προς όφελος του έργου του Rare Impact Fund που υποστηρίζει οργανισμούς ψυχικής υγείας παγκοσμίως που επικεντρώνονται στους νέους ανθρώπους και τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Scott Friedman, Διευθύνων Σύμβουλος της Rare Beauty.

Αξιοποιώντας την παγκόσμια απήχηση των SEPHORA, οι δωρεές θα γίνουν σε 28 αγορές όπου δραστηριοποιούνται τα SEPHORA, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Βουλγαρίας, του Καναδά, της Τσεχίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ, της Ιταλίας, της Μαλαισίας, του Μεξικού, της Νέας Ζηλανδίας, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, τα SEPHORA θα συγκεντρώσουν την παγκόσμια κοινότητα ομορφιάς τους για να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία μέσω μιας σειράς κοινωνικού περιεχομένου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Rare Beauty. Μαζί, η Rare Beauty και τα SEPHORA δεσμεύονται να απενοχοποιήσουν τις συζητήσεις για την ψυχική υγεία και να γιορτάσουν αυτό που κάνει τον καθένα μας rare.

«Στα SEPHORA, πιστεύουμε ότι η ομορφιά μπορεί να συμβάλει θετικά στην ψυχική υγεία. Μοιραζόμαστε τις αξίες της Rare Beauty της καλοσύνης και της συμπερίληψης, γι’ αυτό ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας», είπε η Deborah Yeh, Global Chief Purpose Officer, SEPHORA, συνεχίζοντας: «Θέλουμε η βιομηχανία ομορφιάς να είναι ένα ασφαλές και φιλόξενο μέρος για όλους και είμαστε περήφανοι που  χρησιμοποιούμε την παγκόσμια επωνυμία και το δίκτυό μας για να υποστηρίξουμε το Rare Impact Fund και την αποστολή τους να διαμορφώσουν θετικές συζητήσεις γύρω από την ψυχική υγεία».

Μέχρι σήμερα, το Rare Impact Fund έχει προσεγγίσει περισσότερους από 740.000 νέους ανθρώπους, 10.000 δασκάλους και διαχειριστές και 367 εκπαιδευτικά συστήματα και μόλις ξεκινάμε. Τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται μέσω της εκστρατείας Make a Rare Impact θα υποστηρίξουν άμεσα τους υπάρχοντες και μελλοντικούς επιχορηγούμενους του Rare Impact Fund και θα εξασφαλίσουν ότι οι νέοι θα έχουν πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται για να υποστηρίξουν την ψυχική τους υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Rare Impact Fund μπες εδώ.