ΜΑΛΛΙΑ

Λιπαρά μαλλιά: Αυτά είναι τα σαμπουάν που θα σε σώσουν

IMAXTREE

Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη αποτελεσματικά. Για τα λιπαρά μαλλιά ευθύνονται πολλοί παράγοντες, οι οποίοι είναι ευμετάβλητοι. Οι ορμόνες είναι αυτές που βάζουν συνήθως το χεράκι τους και οι σμηγματογόνοι αδένες αυξάνουν την παραγωγή τους. Επομένως δεν είναι καθόλου εύκολο να χτυπήσεις το πρόβλημα στη ρίζα, καθώς η αιτία είναι μία μεταβλητή που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Μπορεί να μην υπάρχει μόνιμη λύση για τα λιπαρά μαλλιά, ωστόσο είναι στο χέρι σου να βελτιώσεις την κατάσταση. Μικρές αλλαγές στην καθημερινή τους περιποίηση καθώς και τα κατάλληλα προϊόντα είναι οι σύμμαχοί σου κατά της λιπαρότητας.

Το βασικότερο των προϊόντων είναι το σαμπουάν. Πρέπει να είναι εξειδικευμένο για λιπαρά μαλλιά, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένα συστατικά που θα λειτουργήσουν ως ρυθμιστικοί και εξισορροπητικοί παράγοντες για την λιπαρότητα. Εδώ θα βρεις πέντε επιλογές, άκρως αποτελεσματικές, αν τις συνδυάσεις με τα tips της δικής μας Βιβής Αγγελάκη.

λιπαρά μαλλιά
KLORANE.COM

Σαμπουάν με τσουκνίδα Klorane

Το εκχύλισμα τσουκνίδας είναι αυτό το συσταικό που απομακρύνει και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος. Περιποιείται την τρίχα και σε βοηθά να μειώσεις σταδιακά τα λουσίματα.
σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά
FREZYDERM.GR

Seb Excess Shampoo Frezyderm

Καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα ελέγχει την παραγωγή σμίγαμτος, εξισορροπώντας την λιπαρότητα.
σαμπουάν κατά τις λιπαρότητας
LOREALPROFESSIONNEL.GR

Σαμπουάν Pure Resource L'Oréal Professionnel

Το Pure Resource της L'Oréal Professionnel καθαρίζει τα μαλλιά από τα κατάλοιπα προϊόντων styling και του σκληρού νερού. Αφήνει μία απίστευτη αίσθηση καθαριότητας, ενώ ταυτόχρονα δρα κατά της λιπαρότητας.
λιπαρότητα
PHYTO-PARIS.GR

Phytocédrat ρυθμιστικό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά Phyto

Χάρη στο συμπύκνωμα των αιθέριων ελαίων, αυτό το σαμπουάν μειώνει και εξισορροπεί την έκκριση σμήγαμτος, ελέγχοντας έτσι την λιπαρότητα των μαλλιών σου.
σαμπουάν κατά της λιπαρότητας
WELLA.COM

Luminous Reveal Shampoo Wella

Από την σειρά της Wella, Oil Reflections, αυτό το σαμπουάν θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα. Προσφέρει βαθύ καθαρισμό, ενώ τονώνει τη λάμψη τους, χωρίς να τα βαρείνει.