ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Λευκό μολύβι ματιών: Αυτά είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

JP Yim/Getty Images

Για το λευκό μολύβι ματιών έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Υπήρξε ένα από τα πιο hot makeup trends στα ένδοξα ’90s (ποια γυναίκα έφευγε από το σπίτι χωρίς λευκό μολύβι στα μάτια;). Συνεχίζει να είναι ένα από τα αγαπημένα μυστικά των makeup artists για πιο ξεκούραστο βλέμμα.

 

Κι αυτό γιατί, το λευκό μολύβι δίνει περισσότερο φως στο βλέμμα, κάνοντας παράλληλα τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και ξεκούραστα (ακόμη κι αν δεν έχεις κοιμηθεί καθόλου). Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να το χρησιμοποιήσει μία γυναίκα στο μακιγιάζ της είναι να το εφαρμόσει στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγει:

-Δεν είναι μόνο για τα μάτια

Αν πιστεύεις πως το λευκό μολύβι είναι μόνο για τα μάτια σου, κάνεις λάθος! Δεν είναι λίγοι οι makeup artists που εκτός από τα μάτια, το χρησιμοποιούν στο κέντρο των χειλιών (cupid’s bow) μπλεντάροντάς το στη συνέχεια, προκειμένου να να δώσουν ένα είδους natural-looking highlight σ’ αυτό το σημείο, ενώ άλλοι το εφαρμόζουν και στην εσωτερική κόγχη των ματιών (αφού το μπλεντάρουν πολύ καλά) προκειμένου να δώσουν μία extra λάμψη και φως στο βλέμμα.

-Εφαρμόζεις το λευκό μολύβι κάτω από τις βλεφαρίδες σου

Καλό είναι να αποφεύγεις να βάζεις λευκό μολύβι κατά μήκος και κάτω από τις βλεφαρίδες στα κάτω βλέφαρά σου. Αντί αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι ή σκιά σε μια ανοιχτή καφέ ή bronze απόχρωση και μ’ ένα μικρό πινέλο να κάνεις καλό blending. Με τις πιο σκούρες και όχι με τη λευκή απόχρωση δημιουργείς την ψευδαίσθηση μιας πιο «γεμάτης» και πυκνής γραμμής στις κάτω βλεφαρίδες, ενώ ταυτόχρονα, τονίζεται το βλέμμα.

 

-Δεν κάνεις το σωστό combo

Αν θέλεις, να πετύχεις ένα ακόμη πιο dramatic eye look, μπορείς να συνδυάσεις το λευκό στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων με ένα δεύτερο χρώμα στην άκρη aka εξωτερική γωνία (όπως καφέ, μαύρο κλπ) για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Plus: Λίγο λευκό μολύβι στο εσωτερικό των ματιών σου μπορεί να κάνει διαφορά στο βλέμμα ακόμη και σ’ ένα απλό smokey eye look.