ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Λαμπερή βάση στο μακιγιάζ: 3 κόλπα από celebrity makeup artists

Δεν υπάρχουν κανόνες στο μακιγιάζ, αλλά αν ένα πράγμα δεν πρόκειται να βγει ποτέ εκτός «μόδας»- αυτό είναι η όμορφη, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα. Με δύο λόγια, η τέλεια βάση μακιγιάζ που ΟΛΕΣ θέλουμε. Αυτή τη φορά, συγκεντρώσαμε 3 πολύτιμα tips από celebrity makeup artists για να δημιουργήσεις ακόμη πιο λαμπερή βάση την επόμενη φορά που θα κάνεις το μακιγιάζ σου.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: Περιποιήσου σωστά την επιδερμίδα σου

Δεν υπάρχει makeup artist που να μην συμφωνεί και φυσικά να μην επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα: Η λαμπερή- υγιής επιδερμίδα ξεκινά με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να πετύχει υπολογίζοντας τόσο ποια προϊόντα όσο και ποιες τεχνικές/ κινήσεις «λειτουργούν» καλύτερα για την επιδερμίδα του.Το μακιγιάζ σίγουρα βοηθάει, αλλά η σωστή πρωινή και βραδινή ρουτίνα φροντίδα της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω.

«Σε κάθε καμπάνια ομορφιάς που έχεις δει, ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο να κάνουμε pampering στην επιδερμίδα. Αν θέλεις μια πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο. Ξεκίνα με ένα ενυδατικό mist, συνέχισε με το serum. Χρησιμοποίησε ένα Face roller για να βοηθήσεις στην ταχύτερη απορρόφηση των προϊόντων και μετά κάνε λίγο λεμφικό μασάζ στο πρόσωπό σου, αν θέλεις. Συνέχισε με τη σωστή ενυδατική κρέμα για τον τύπο της επιδερμίδας σου» λέει χαρακτηριστικά η Mary Irwin, celebrity και editorial makeup artist από τη New York.

Χρησιμοποίησε αντί για primer στο μακιγιάζ σου ένα shimmering makeup seting mist

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ setting spray στο μακιγιάζ ως primer, μιας και βοηθά το foundation να διαρκέσει περισσότερο. Επίσης, αν είναι λίγο shimmering και έχει σαμπανιζέ απόχρωση, δημιουργεί ένα εφέ λάμψης της επιδερμίδας από μέσα. Αυτό το κόλπο είναι τέλειο για το κόκκινο χαλί ή τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των celebrities, μιας και δημιουργεί μια λαμπερή βάση, χωρίς να είναι πραγματικά βρεγμένη η επιδερμίδα ή όπως σ’ άλλες περιπτώσεις να δείχνει λιπαρή» είπε ο Andrew Sotomayor, celebrity makeup artist που έχει επιμεληθεί πολλές φορές τα looks των Kerry Washington και Jennifer Lawrence.

Μετάτρεψε την πούδρα highlighter σε υγρή

Γενικά, ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσεις μια ακόμη μεγαλύτερη- καλύτερη λάμψη στην επιδερμίδα σου, είναι να μετατρέψεις το πουδρέ highlighter σου σε υγρό. «Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περάσεις 3-4 φορές το πινέλο πούδρας πάνω από το αγαπημένο σου highlighter και στη συνέχεια να το ψεκάσεις με ένα ενυδατικό mist ή ένα setting spray. Η πουδρέ υφή του highlighter θα υγροποιηθεί πάνω στο πινέλο και μπορείς να το απλώσεις ως συνήθως. Βασική προϋπόθεση να μην έχεις χρησιμοποιήσει άπειρο προϊόν.