ΠΡΟΣΩΠΟ

Λάδι προσώπου ή Κρέμα: Ποιο εφαρμόζεις πρώτο στη skincare ρουτίνα σου;

Unsplash

Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να είναι αρκετή για να προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου, ιδιαίτερα τώρα, το χειμώνα, αλλά εάν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο τύπο δέρματος ή απλά αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και να σε «τραβάει», ένα λάδι προσώπου μπορεί να είναι το προϊόν που δεν ήξερες ότι λείπει από τη skincare ρουτίνα σου.

Εκτός όμως από βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, ένα λάδι προσώπου χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, επανορθώνει τις φθορές, προστατεύει και αναδομεί τον επιδερμικό φραγμό, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αφήνοντας την επιδερμίδα με πιο σφριγηλή και υγιή όψη.

Σε αντίθεση με τις καλλυντικές συνθέσεις του παρελθόντος, τα περισσότερα λάδια προσώπου πλέον είναι ευχάριστα στη χρήση, απορροφώνται άμεσα από την επιδερμίδα και ταιριάζουν σε όλους σχεδόν τους τύπους δέρματος. Αρκεί να τα χρησιμοποιείς σωστά.

Με ποια σειρά στη skincare ρουτίνα εφαρμόζεις το λάδι προσώπου στην επιδερμίδα σου;

Αρχικά, να πούμε πως μπορείς στην ίδια ρουτίνα ομορφιάς να χρησιμοποιήσεις και λάδι προσώπου και ενυδατική κρέμα. Η χρήση του ενός δεν αναιρεί τη χρήση του άλλου προϊόντος, εκτός κι αν θέλεις να τo χρησιμοποιήσεις μόνo του, πχ στη βραδινή ρουτίνα, αντί των άλλων skincare προϊόντων. Κι αυτό γιατί και τα δύο προϊόντα έχουν διαφορετικές ιδιότητες, επομένως και διαφορετική δράση- οφέλη.

Στο ερώτημα αν το εφαρμόζεις πριν ή μετά από την ενυδατική, η απάντηση κρύβεται στον κανόνα του layering στο skincare. Καθώς τα λάδια προσώπου έχουν πιο παχύρευστη υφή και μεγαλύτερο μοριακό βάρος σε σχέση με τα serums, τις λοσιόν περιποίησης ή τις κρέμες προσώπου, καλό είναι να εφαρμόζονται ως το προτελευταίο βήμα κάθε ρουτίνας, πριν το αντηλιακό. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι όλα τα προϊόντα θα αποδώσουν καλύτερα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ιδιότητές τους.

Στην πραγματικότητα, τα λάδια προσώπου λόγω της υψηλής συγκέντρωσής τους σε συστατικά που εμποδίζουν την εξάτμιση της υγρασίας από τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας/νύχτας, δημιουργούν μια «προστατευτική ασπίδα» απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις χωρίς να διεισδύουν βαθύτερα. Επιτρέπουν δηλαδή, στα συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων να δράσουν/ διεισδύσουν βαθύτερα, αποτρέποντας την αφυδάτωση.

Έτσι για παράδειγμα, αν εφαρμόσεις την κρέμα αφού έχεις απλώσει το λάδι στο πρόσωπό σου, ενδεχομένως να μην απορροφηθεί καλά από την επιδερμίδα.

My Tip: Ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, για να ενισχύσεις τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας, δοκίμασε να αναμείξεις μερικές σταγόνες από το λάδι προσώπου σου με την κρέμα ημέρας!