ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Κρεμώδες ρουζ: 3 λόγοι για να πεις το «ναι» στο μακιγιάζ σου

Launchmetrics Spotlight

Με τα ρουζ συμβαίνει το εξής: Από τότε που έπεσε στα χέρια μου (και χρησιμοποίησα) για πρώτη φορά στο μακιγιάζ μου κρεμώδες ρουζ, έγινε must του νεσεσέρ μου χειμώνα- καλοκαίρι.

Γιατί, όμως, να απαρνηθείς την «κλασική» πουδρέ φόρμουλα και να διαλέξεις ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή; Ποιο ρουζ σού ταιριάζει περισσότερο; Πότε το κρεμώδες ρουζ ταιριάζει περισσότερο στο μακιγιάζ σου; Παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς κρεμώδες ρουζ από σήμερα κιόλας.

3 λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς κρεμώδες ρουζ στο μακιγιάζ σου:

Αν θέλεις ένα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και fresh αποτέλεσμα:

Σε αντίθεση με τα ρουζ σε μορφή πούδρας, αυτά σε κρεμώδη ή υγρή μορφή προσφέρουν ένα πιο απαλό, ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα στα μάγουλα και τα ζυγωματικά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις μέσα από διαφορετικά φινιρίσματα όπως ματ, σατέν ή πιο shimmery, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να δημιουργήσεις στο μακιγιάζ σου. Άπλωσε το ρουζ στα μάγουλά σου κάνοντας ταμποναριστές και ανοδικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου.

Αν θέλεις να πετύχεις ένα monochromatic makeup look:

Τα κρεμώδη ρουζ είναι multitaskers. Αρκούν για να χαρίσεις ένα ομοιόμορφο χρώμα εκτός από τα μάγουλα και τα ζυγωματικά, στα μάτια αλλά και τα χείλη. Ανάλογα με τη χρωματική ένταση που θέλεις να πετύχεις στο μακιγιάζ σου, μπορείς να «δουλέψεις» το χρώμα σταδιακά πάνω στην επιδερμίδα σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις ένα υπέροχο monochromatic makeup look.

Αν θέλεις να αποφύγεις το cakey εφέ στο μακιγιάζ σου:

Χρησιμοποίησε τις άκρες των δακτύλων σου για να απλώσεις το χρώμα του κρεμώδους ρουζ στο δέρμα, αποφεύγοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το cakey εφέ που συχνά αφήνουν τα πουδρέ ρουζ. Η κρεμώδης φόρμουλα «λιώνει» στην επιδερμίδα και μιας και είναι πιο ενυδατική, καθίσταται ιδανική για πιο ξηρές επιδερμίδες.