ΠΡΟΣΩΠΟ

Κρέμα νύχτας: Τι να προσέξεις για να επιλέξεις την κατάλληλη

iStock

Ενω η ενυδατική κρέμα ημέρας τείνει να εστιάζει στην προστασία από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως οι ελεύθερες ρίζες, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολία, η κρέμα νύχτας, με συνήθως πιο πλούσιες και ισχυρές φόρμουλες στοχεύει στην επανόρθωση των φθορών και την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, καθώς και στην τόνωση του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί η επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και σφριγηλή.

 

 

Η ώρα του ύπνου λοιπόν, είναι η ιδανική για να αναλάβουμε δράση, βάζοντας στη ρουτίνα ομορφιάς μας μία κρέμα νύχτας. Πώς όμως θα επιλέξεις την καταλληλότερη; Ποια πράγματα πρέπει σίγουρα να αποφύγεις όταν διαλέγεις κρέμα νύχτας;

Ο τύπος και οι ανάγκες της επιδερμίδας και φυσικά, τα skincare συστατικά που περιέχει η κρέμα νύχτας είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Έτσι, αν η αντιγήρανση είναι η προτεραιότητά σου, αναζήτησε μία κρέμα νύχτας με ρετινόλη, ενώ, αν θέλεις ενυδάτωση και ομοιόμορφο τόνο, ψάξε για συνθέσεις πλούσιες σε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε και σκουαλένιο. Αν έπειτα, θέλεις μία πιο καταπραϋντική φόρμουλα, τα ceramides, τα πεπτίδια και η νιασιναμίδη είναι όλα εξαιρετικά συστατικά.

3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις όταν επιλέγεις κρέμα νύχτας:

-Αν και σίγουρα μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξεις μια κρέμα νυκτός με ενεργά συστατικά για να αντιμετωπίσεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, καλό είναι να βεβαιωθείς ότι αυτά, τα ίδια συστατικά δεν υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό στο καθαριστικό, το toner ή τον ορό που χρησιμοποιείς, καθώς η υπερβολική ποσότητα δραστικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και ευαισθησία στο δέρμα. Είναι δηλαδή, σημαντικό, να λάβεις υπόψη όλη τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός- προϊόντα που περιλαμβάνονται για να αποφύγεις τη χρήση υπερβολικά «επιθετικά» συστατικών όπως τα οξέα απολέπισης ή τα ρετινοειδή.

Απόφυγε να επιλέξεις μία κρέμα νύχτας που δεν είναι ιδανική για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις οποιοδήποτε ερεθισμό. Ιδιαίτερα οι επιδερμίδες με τάση για ακμή και λιπαρότητα τείνουν να παραλείπουν την κρέμα νύχτας πιστεύοντας οτι αυτό θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Ωστόσο, η σωστή φόρμουλα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής, στην ενίσχυση της υγείας του δέρματος και στον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας.

-Εξίσου προσοχή, θα πρέπει να δείξεις αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα. Σ’ αυτή την περίπτωση εκτός από τα συστατικά, καλό είναι να αποφύγεις τις κρέμες νύχτας με άρωμα.