ΜΑΛΛΙΑ

Κλάμερ: 5 τρόποι να το φορέσεις χωρίς να σου πουν ευτυχισμένο το 1990

/honor_allen/ Instagram

Όσες στην καραντίνα δεν κουνήσαμε το δαχτυλάκι μας ούτε για να το βάψουμε με τη δικαιολογία ότι «δεν πιάνουν τα χέρια μας», είμαστε οι ίδιες που κάναμε τις πυτζάμες τη νέα «στολή εργασίας» και κυκλοφορούσαμε χωρίς φόβο και πάθος με κλάμερ στο κεφάλι μας.

 

Θέλαμε τα μαλλιά μας να είναι κατά κύριο λόγο πιασμένα ψηλά, να σπαταλάμε ελάχιστο χρόνο να τα φτιάχνουμε, να μην τα ακουμπάμε συνέχεια (covid-19 alert), αλλά και σε ένα ξαφνικό zoom meeting call να μη δείχνουν αχτένιστα εντελώς (aka να φαίνεται πως έχουμε κάνει μία μικρή προσπάθεια να τα φτιάξουμε). Αυτή ήταν η δική μου θεωρία (vivianes theory). Βέβαια, στη δική μου περίπτωση, το Instagram- εκτός από τα fashion shows αγαπημένων σχεδιαστών, τις street style εμφανίσεις και το τελευταίο μου ταξίδι στη Δανία- εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει το χεράκι του. Αρκούσαν μερικά αβίαστα chic hair looks σε αγαπημένους μου λογαριασμούς, για να βγάλω τα κλάμερς από το συρτάρι (και να μη τα βάλω μέσα ακόμη και μετά την καραντίνα).

Στο fashion show του Alexander Wang

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο, τα hairlooks που είδαμε στο fashion show του Alexander Wang,  στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, με τα μοντέλα να έχουν τα μαλλιά τους πιασμένα πίσω με ένα πολύ μεγάλο, ασημένιο κλάμερ, όπως αυτά που έιχαμε στα 80s- 90s. «Στην ουσία, ο Guido χτένισε προς τα πίσω τα μαλλιά των μοντέλων, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό πομάδας, τζελ μαλλιών και λακ για δυνατό κράτημα. Αφού τα έπιασε σε ένα χαμηλό ponytail, τα γύρισε κάνοντας twist και τα στερέωσε με το κλάμερ, ενώ η λακ στις άκρες των μαλλιών βοήθησε στο να «δημιουργηθεί ένα πραγματικά αυστηρό, καθαρό look» όπως ανέφερε ο ίδιος.

Στο θέμα μας τώρα. Η καραντίνα τελείωσε, η επιστροφή στη δουλειά έχει ξεκινήσει αλλά, τα κλάμερς ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν δυναμικό comeback φέτος το καλοκαίρι, κάνοντας το πιο εύκολο και με χωρίς κόπο update σε κάθε μας look. Το ζήτημα είναι ένα: Πώς τα φοράς χωρίς να δείχνεις υπερβολίκη; Πώς τα φοράς ώστε το χτένισμά σου να έχει άποψη; Πώς τα φοράς χωρίς το hairlook σου να φωνάζει «ζήτω το 1990»;

Κάπως έτσι, αποφάσισα να ψάξω και να σου προτείνω υπεύθυνα 5 τρόπους- χτενίσματα που μπορείς να κάνεις με το κλάμερ στα μαλλιά σου. Thank  me later!

5 hairlooks με κλάμερ στα μαλλιά

All time classic bun

Κότσος μπανάνα

Μισά-μισά με twist

Messy top knot

Μισοπιασμένο ponytail