BEAUTY EXPERT

Κυτταρίτιδα, χαλάρωση, τοπικό πάχος: Ποιες είναι οι ιδανικές θεραπείες για την καταπολέμησή τους;

The picture of contentment iStock

Έχεις κουραστεί να παλεύεις με την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση του δέρματος και το τοπικό πάχος; Αν ναι, δεν είσαι η μόνη. Αυτές οι αισθητικές ανησυχίες μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης. Ωστόσο, αν το επιθυμείς, υπάρχει λύση, και είναι ελάχιστα επεμβατική. Με τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές αισθητικής πλαστικής χειρουργικής μπορούν να γίνουν πλέον σημαντικές βελτιώσεις στο σώμα ανώδυνα, αναίμακτα και με ελάχιστη ή καθόλου αποθεραπεία.

Από τη Μαρία Σκολαρίκου, πλαστικό χειρουργό, MD, FEBOPRAS, FDAFPRAS

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και χαλάρωσης του δέρματος

Αρχικά, για την καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού πραγματοποιείται ενέσιμη μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας. Μάλιστα, εφαρμόζεται ειδικό υλικό μεσοθεραπείας, το οποίο ουδετεροποιεί τα μόρια του σιδήρου και αποκαθιστά την ισορροπία και δομή του λιπώδους ιστού και της επίμονης κυτταρίτιδας. H έγχυση του υλικού γίνεται μέσω πολύ λεπτής βελόνης σε όλες τις περιοχές που πάσχουν, με αποτελέσματα άμεσα ορατά από την 1η κιόλας συνεδρία, που διαρκούν.

Εντυπωσιακή δράση κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης του δέρματος προσφέρουν επίσης δυο πρωτοποριακές τεχνολογίες του πολυμηχανήματος αμερικανικής προέλευσης Trio X9 I Shape. Οι ενδεδειγμένες θεραπείες σε αυτή την περίπτωση είναι οι τριπολικές ραδιοσυχνότητες (Triple RF) και το RF vacuum. Οι τριπολικές ραδιοσυχνότητες (Triple RF), μέσα από τη διοχέτευση θερμικής ενέργειας, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμώντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού και προσφέροντας εντυπωσιακή σύσφιξη στο δέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας και του περιγράμματος του σώματος.

Παράλληλα, η θεραπεία RF vacuum λειτουργεί με την εφαρμογή δύο βασικών τεχνολογιών, την ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και την αναρρόφηση. Οι ραδιοσυχνότητες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν την αναδόμηση των ιστών. Ταυτόχρονα, η ελεγχόμενη εφαρμογή αναρρόφησης βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, τη λεμφική παροχέτευση και την επίτευξη μιας πιο λείας όψης του δέρματος. Το αποτέλεσμα: Ένα αναδιαμορφωμένο, σφριγηλό σώμα.

Αντιμετώπιση τοπικού πάχους

Σε προβληματίζει το λίγο προς μέτριο τοπικό πάχος που επιμένει; Εάν αναζητάς μια αποτελεσματική λύση για να στοχεύσεις σε αυτό το ζήτημα χωρίς χειρουργική επέμβαση, τότε η ενέσιμη λιποδιάλυση είναι ακριβώς αυτό που αναζητάς. Αυτή η επαναστατική μη επεμβατική τεχνική καταπολέμησης του επίμονου τοπικού πάχους κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ατόμων που θέλουν να επιτύχουν ένα πιο σμιλεμένο και γραμμωμένο σώμα άμεσα και χωρίς αποθεραπεία. Η ελάχιστα επεμβατική αυτή θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση ειδικού υλικού που διαλύει μόνιμα τα λιποκύτταρα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το επίμονο τοπικό πάχος. Η ενέσιμη λιποδιάλυση επιτρέπει την ακριβή στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος όπου συσσωρεύεται επίμονο λίπος. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν απαιτείται καμία άλλη συνεδρία.

Άλλη μια πρωτοποριακή τεχνολογία που εφαρμόζουμε είναι το cavitation. Το cavitation αποτελεί τεχνολογία του πολυμηχανήματος Trio X9 I Shape, το οποίο εστιάζει στη μείωση των αποθέσεων τοπικού πάχους και στη βελτίωση του περιγράμματος του σώματος. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερήχων με σκοπό τη στόχευση και διάσπαση των λιποκυττάρων χωρίς να βλάπτονται οι περιβάλλοντες ιστοί. Η πρωτοποριακή τεχνολογία του cavitation προσφέρει τη δυνατότητα της αποτελεσματικής στόχευσης του τοπικού πάχους, απομακρύνοντας ομοιογενώς τα λιποκύτταρα. Μάλιστα, οι τεχνολογίες που διαθέτει το πολυμηχάνημα Trio X9 I Shape μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ενώ δεν χρειάζεται καθόλου αποθεραπεία.

Κυτταρίτιδα, χαλάρωση, τοπικό πάχος: Ποιες είναι οι ιδανικές θεραπείες για την καταπολέμησή τους; Pexels

Πιο επεμβατική αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με τη λιποαναρρόφηση VASER

Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα γραμμωμένο σώμα, αντιμετωπίζοντας προβληματικές περιοχές μικρής έκτασης, η λιποαναρρόφηση VASER μπορεί να είναι η ιδανική λύση. Η λιποαναρρόφηση VASER είναι μια πιο ατραυματική διαδικασία που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερήχων για την επιλεκτική απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτή η προηγμένη τεχνική προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με μειωμένο χρόνο αποθεραπείας, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή για όσους αναζητούν στοχευμένη καταπολέμηση του τοπικού πάχους σε συγκεκριμένες, μικρής έκτασης περιοχές.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο χώρο του ιατρείου εφόσον αντιμετωπίζονται μικρής έκτασης περιοχές, ενώ η αποθεραπεία σε αυτή την περίπτωση είναι ταχύτατη, καθώς με το VASER μειώνεται σημαντικά το οίδημα και οι εκχυμώσεις που εμφανίζονται μετά το πέρας της διαδικασίας. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για την εποχή του καλοκαιριού, ενώ προσφέρει εντυπωσιακή βελτίωση πλήθους περιοχών του σώματος και την επίτευξη μιας πιο ισορροπημένης και αρμονικής σιλουέτας.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες προσφέρουν ασφαλείς, αποτελεσματικές και βολικές λύσεις. Καταπολεμούν το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση του δέρματος χωρίς ουλές, τομές και παρατεταμένο χρόνο αποθεραπείας.

Η Μαρία Σκολαρίκου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Πλαστικής χειρουργικής, EBOPRAS μετά από εξετάσεις και αναγνωρισμένο μέλος Fellow (FEBOPRAS) – Αναγνωρισμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας πλαστικής αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής & αναγνωρισμένο μέλος του Specialist Registry πλαστικής χειρουργικής στον Βρετανικό ιατρικό σύλλογο GMC.