BEAUTY NEWS

Katherine Langford: Η πρωταγωνίστρια του “13 Reasons Why” είναι η νέα ambassador της L’Oréal Paris

Πριν λίγο καιρό «έσκασε» η είδηση πως η Katherine Langford, η πρωταγωνίστρια της σειράς “13 Reasons Why” είναι η νέα ambassador της L’Oréal Paris και εμείς εξασφαλίσαμε τη συνέντευξή της στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς είναι να είσαι πρέσβειρα της L’Oréal Paris, για τις γυναίκες που αντλεί δύναμη, για το πώς ενισχύει την αυτοπεποίθησή της και πολλά ακόμα.

Τέλος, απαντά στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στερεότυπα στη βιομηχανία της ομορφιάς και πώς μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των στερεοτύπων.

-Τι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη ;

Νιώθω όμορφη όταν νιώθω αυτοπεποίθηση. Επίσης νιώθω όμορφη όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπώ γιατί εκεί νιώθω ότι μπορώ πραγματικά να είμαι ο εαυτός μου γύρω τους.

-Τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου τα προϊόντα ομορφιάς και η προσωπική φροντίδα;

Για εμένα η προσωπική φροντίδα είναι μια μορφή έκφρασης της αγάπης προς τον εαυτό μας, είτε αυτό σημαίνει φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας , είτε ένα έντονο μακιγιάζ, είτε να φτιάξω τα μαλλιά μου με έναν τρόπο που με κάνουν να νιώθω αυτοπεποίθηση .

-Ποιο κομμάτι από την ρουτίνα ομορφιάς σου είναι μη διαπραγματεύσιμο;

Τα δικά μου δύο μη διαπραγματεύσιμα είναι η ενυδατική και το αντηλιακό. Πολύ σημαντικά!

-Ποια είναι τα αγαπημένα σου L’Oréal Paris προϊόντα;

Μου αρέσει να φοράω το Color Riche Lipstick και να βάφω τα μάτια μου τόσο με το Infallible eyeliner όσο και με μάσκαρα για να προσθέσω περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες μου. Για να φτιάξω τα μαλλιά μου χρησιμοποιώ Elnett …που είναι must have!

-Είσαι το νέο πρόσωπο της L’Oréal Paris, πως σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό;

Είναι κάπως σουρεαλ! Ποτέ δεν είχα υποστηρίξει ένα brand ή ένα προϊόν γιατί πίστευα ότι οτιδήποτε ήθελα να πω και να εκπροσωπήσω έπρεπε να έχει αξία . Πάντα ενστερνιζόμουν την σημασία του να νιώθεις δυνατός τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, και η L’Oréal Paris μιλάει για αυτήν την αλήθεια , και για αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων που έγινα μέλος αυτής της οικογένειας.

-Ως εκπρόσωπος της L’Oréal Paris, τι θα ήθελες να επικοινωνήσεις στο κόσμο και τι στις νεότερες γενιές;

Θεωρώ ότι είναι μια πραγματικά πολύ θετική μεταβολή στο τρόπο που η κοινωνία αντιλαμβάνεται την ομορφιά αλλά και μια αλλαγή για τους δημιουργικούς ανθρώπους πίσω από το φακό. Είναι εκπληκτικό να είσαι μέρος μιας μάρκας που υποστηρίζει γυναίκες από όλα τα διαφορετικά υπόβαθρα και τις εκτιμά για πράγματα που δεν αφορούν την εμφάνιση τους . Η ομορφιά μπορεί πολύ συχνά να προκαλεί φόβο ειδικά μεγαλώνοντας, νιώθοντας άβολα μέσα στο ίδιο σου το σώμα, αλλά για εμένα το μακιγιάζ και η μόδα ήταν πάντα ένα τρόπος να εκφράζω τη δύναμή μου. Αυτός είναι και ο λόγος που λατρεύω και το ήθος πίσω από τη L’Oréal Paris και αυτό που ελπίζω ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ.

-Ποιες γυναίκες σου δίνουν δύναμη και σε εμπνέουν περισσότερο και ποιες από την οικογένεια της L’Oréal Paris;

Πιστεύω ότι για πολλούς ανθρώπους, η μητέρα τους αποτελεί το νούμερο ένα πρότυπο, και αυτό ισχύει και για εμένα. Ωστόσο, όσο μεγαλώνω και όσο γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, συνειδητοποιώ ότι εμπνέομαι συνεχώς από γυναίκες σε όλο τον κόσμο . Η πρώτη μου φωτογράφιση με τη L’Oréal Paris ήταν εκπληκτική αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με γυναίκες που με ενέπνευσαν από την οικογένεια της L’Oréal Paris όπως η Luma Grothe και η Val Garland.

-Ανησυχείς για την κλιματική αλλαγή;

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό για εμένα. Εάν είχα την ευκαιρία να αλλάξω κάτι στον κόσμο, θα ήταν να κάνω κάθε χώρα να θέσει την κλιματική αλλαγή και τη προστασία του περιβάλλοντος ως την πρώτη της προτεραιότητα. Νομίζω ότι το επόμενο «ραντεβού» για την ανθρωπότητα είναι όλοι μαζί να βοηθήσουν το περιβάλλον και να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

-Ποιες είναι οι δεσμεύσεις / καθημερινές ενέργειες που κάνεις για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη;

Προς το παρόν, επικεντρώνομαι στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων μου, στη υποστήριξη βιώσιμων επιλογών διατροφής και στην επιλογή των πιο βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών μεταφοράς, όταν αυτό είναι δυνατόν. Σε μια παγκόσμια κλίμακα, προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να ευαισθητοποιήσω σχετικά με τη βιωσιμότητα και την εκπαίδευση σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

-Τι μπορούμε να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε περισσότερες γυναίκες;

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αναγνώριση και ίσες ευκαιρίες. Η παγκόσμια κοινότητα των γυναικών είναι τόσο δυνατή και νομίζω ότι μπορούμε να ενδυναμώσουμε περισσότερες γυναίκες υπενθυμίζοντας η μία στην άλλη τη δύναμη που κατέχουμε και την υποστήριξη που μας περιβάλλει!

-Πιστεύεις ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στερεότυπα στη βιομηχανία της ομορφιάς; Πώς νομίζεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στην καταπολέμηση αυτών των στερεοτύπων;

Δυστυχώς ναι, και τα στερεότυπα θα υπάρχουν πάντα εκτός και αν οι άνθρωποι τολμούν να είναι διαφορετικοί και να αμφισβητήσουν τις συμβατικότητα της βιομηχανίας της ομορφιάς. Είναι τόσο σημαντικό για τις νεότερες γενιές να βλέπουν την εκπροσώπηση στην πρώτη γραμμή του κλάδου και να βλέπουν διαφορετικά πρόσωπα που μπορούν να είναι τα πρότυπα τους. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι ακολουθώντας αυτή τη γραμμή και με το να είμαι ο εαυτός μου ελπίζω να διαλύσω τυχόν φραγμούς ή εμπόδια που θα βρεθούν έτσι ώστε να ανοίξω το δρόμο για άλλους που μπορεί να ταυτίζονται με εμένα ή το ταξίδι μου.

-Πώς ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου;

Ένα καλό τραγούδι, ένας εμψυχωτικός λόγος (από έναν φίλο ή με τον εαυτό σου στο καθρέφτη) και οι bold επιλογές με βοηθούν να ενισχύω την αυτοπεποίθηση μου.

-Τι σε κάνει να παθιάζεσαι;

Η ψυχική υγεία και η ισότητα είναι οι δύο σκοποί που με απασχολούσαν πάντα έντονα. Τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή γίνονται όλο και πιο σημαντικά για εμένα.

-Σε έχουν πιέσει ποτέ για να συμμορφωθείς με ένα κοινότοπο ορισμό της «ομορφιάς» ;

Έχω αισθανθεί πίεση προκειμένου να συμμορφωθώ σε ένα mainstream τύπο «ομορφιάς» πολλές φορές μεγαλώνοντας, όταν έβλεπα διαφημίσεις που προωθούσαν μόνο τον συμβατικό ορισμό της ομορφιάς. Μερικές φορές αισθανόμουν ότι η ομορφιά είναι καταπιεστική , ωστόσο σήμερα θεωρώ ότι η ομορφιά είναι ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης καθώς έχει γίνει καθολική και αντιπροσωπευτική του κόσμου στον οποίο ζούμε.

-Ποιο είναι τα μότο της ζωής σου;

«Κάνε αυτό που αγαπάς και αγάπα αυτό που κάνεις».

-Πες μας κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει για εσένα

Προπονήθηκα σαν αθλήτρια – κολυμβήτρια για 10 χρόνια πριν σταματήσω για να αφοσιωθώ στη μουσική και την ηθοποιία.