ΜΑΛΛΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να κάνεις μάσκα στα μαλλιά σου;

Pexels

Παρόμοια κάπως με τον τρόπο που λειτουργούν οι μάσκες προσώπου στην επιδερμίδα μας, οι μάσκες μαλλιών θρέφουν, προστατεύουν και αναζωογονούν τα μαλλιά, επαναφέροντας τη χαμένη λάμψη τους μέσα σε λίγα λεπτά.

Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου, μπορείς να βρεις τη μάσκα που να στοχεύει σε οτιδήποτε σε απασχολεί: Από τη θαμπάδα και την αφυδάτωση μέχρι το φριζάρισμα και τη διατήρηση του χρώματος, αν έχεις βαμμένα μαλλιά.

Χάρη στη συμπυκνωμένη σε θρεπτικά συστατικά φόρμουλά τους, επανορθώνουν τη φθορά που μπορεί να προκαλείται ακόμη και από τις βαφές, χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση, αποκαθιστούν τα επίπεδα υγρασίας, αναδομούν και μειώνουν το σπάσιμο των μαλλιών με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν (και να είναι) πιο υγιή και λαμπερά.

Παρά τα τόσα πολλά και σημαντικά οφέλη τους, καλό είναι να αποφύγεις την καθημερινή χρήση τους, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική λιπαρότητα, κάνοντας τα μαλλιά πιο «βαριά».

Πόσο συχνά όμως, μπορείς να χρησιμοποιείς τη μάσκα μαλλιών;

Ένας γενικός κανόνας για τη χρήση της μάσκας στα μαλλιά είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό βέβαια διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών, αλλά και το είδος της μάσκας. Για παράδειγμα, αν έχεις ξηρά μαλλιά, μπορείς να την εφαρμόσεις έως και δύο φορές της εβδομάδα για extra υγρασία και θρέψη, ενώ, αν έχεις πολύ λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, μία φορά την εβδομάδα -ή ακόμη και κάθε δύο εβδομάδες- αρκεί.

Σε κάθε περίπτωση α) καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα προϊόν (στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη μάσκα στα μαλλιά σου)  όπως συνιστάται στη συσκευασία για καλύτερα αποτελέσματα και β) να μπορείς να κρίνεις με βάση το πώς αισθάνεσαι και βλέπεις τα μαλλιά σου, πόσο συχνά χρειάζεται να την εφαρμόζεις.

Extra Tip: Καλό είναι να ελέγξει κανείς τα συστατικά μιας μάσκας μαλλιών πριν τη χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που έχει αλλεργίες ή ευαισθησίες.