BEAUTY

Καταρρίπτουμε 5 κοινούς μύθους για τις ραγάδες

Εφηβεία,  εγκυμοσύνη, απότομη αυξομείωση στο βάρος. Οι ραγάδες είναι σίγουρα ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς, πόσο μάλλον τώρα που έρχεται καλοκαίρι. Φυσικά και αγαπάμε το σώμα μας όπως είναι, όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη του δέρματός μας σε ορισμένα σημεία (οι ραγάδες είναι ένα από αυτά). Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε 5 κοινούς μύθους για τις ραγάδες και να τους καταρρίψουμε, αποκαλύπτοντας παράλληλα το δικό μας σύμμαχο.

-Οι αδύνατες γυναίκες δεν κινδυνεύουν να αποκτήσουν ραγάδες

Όπως συμβαίνει με πόλλα άλλα πράγματα (βλέπε πχ κυτταρίτιδα), μπορεί να δεις ραγάδες στα σώματα ακόμη και των αδύνατων γυναικών, αν αυτό σε παρηγορεί για τα παραπανίσια κιλά σου. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, η πιθανότητα ανάπτυξής τους διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη φυλή, την ηλικία, τη διατροφή και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

-Οι ραγάδες εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες

Μπορεί το καλοκαίρι να πλησιάζει, τα μαγιό να ξεπροβάλλουν δειλά-δειλά στην ντουλάπα μας και εμείς βλέποντάς τες να ξεφυσάμε την ώρα που ο καλός μας κάθεται δίπλα μας πολύ άνετος τρώγωντας πίτσα, όμως μην νομίζεις πως οι άντρες δεν έχουν ραγάδες. Το αντίθετο μάλιστα, ως φυσική αντανάκλαση του οργανισμού, οι ραγάδες παρατηρούνται εξίσου και σε άντρες που έχασαν/πήραν απότομα βάρος.

-Εξαφανίζονται όταν χάνουμε κιλά

it’s a big NO. Όσο κι αν δεν το χωράει ο νους σου, οι ραγάδες δεν εξαφανίζονται χάνοντας τα όποια κιλά θεωρείς παραπανίσια στο σώμα σου. Μάλιστα, αν δεν συνδυάσεις την απώλεια βάρους με τη γυμναστική το δέρμα χαλαρώνει με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ορατές.

-Δεν μπορείς να προλάβεις την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Μπορεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η εμφάνισή των ραγάδων να συνδέεται κυρίως με ορμονικές μεταβολές, μιας και όπως έχουμε ξαναπεί αυτή την περίοδο, το δέρμα έχει την τάση να αφυδατώνεται, να γίνεται πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στην εμφάνιση ραγάδων, όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να προλάβεις την εμφάνισή τους. Tο Bio-Oil, που έχει επιλεχθεί από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας και συνιστάται ως αξιόπιστο προϊόν για χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ο σύμμαχός σου. (Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω).

-Από τη στιγμή που θα εμφανιστούν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να βελτιώσεις την όψη τους

Οι ραγάδες είναι μόνιμες εκ φύσεως και ενώ μαγικά ραβδάκια για να τις εξαφανίσουν- πολύ θα το θέλαμε- αλλά δεν υπάρχουν, στον beauty κόσμο  υπάρχει μία κατηγορία προϊόντων ειδικά σχεδιασμένη για τη βελτίωσή τους. Δικός μας σύμμαχος; Το Bio-Oil, με 314 Βραβεία παγκοσμίως στην κατηγορία περιποίησης δέρματος, συμβάλλει στη βελτίωση της όψης των ραγάδων, προσφέροντας παράλληλα,  βαθιά ενυδάτωση, θρέψη αλλά και λάμψη στο δέρμα.

Χάρη στο καινοτόμο συστατικό PurCellin Oil™, εναν δραστικό αναπλαστικό παρράγοντα, διασφαλίζεται η εύκολη απορρόφηση των καλών στοιχείων των βιταμινών και των εκχυλισμάτων φυτών που περιέχει το προϊόν.

Παράλληλα τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος, δρώντας κατά της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος, της αφυδάτωσης, καθώς και των σημαδιών γήρανσης.  Έχει ανάλαφρη σύνθεση που απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας στην επιδερμίδα.

Όσο για τα αποτελέσματα, σύμφωνα με κλινικές μελέτες παρατηρείται σημαντική βελτίωση στο 95% των χρηστών μέσα σε 2 εβδομάδες. Άλλωστε δεν είναι τυχαία το Νο. 1 σε πωλήσεις προϊόν για ραγάδες και ουλές σε 24 χώρες.

Πώς το χρησιμοποιείς; Άπλωσε το Bio-Oil κάνοντας μασάζ και κυκλικές κινήσεις δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον 3 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλεις στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στη βαθύτερη απορρόφησή του από την επιδερμίδα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να εφαρμόζεται από την αρχή του δεύτερου τριμήνου σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων, όπως η κοιλιά, το στήθος, το κάτω μέρος της πλάτης, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί.