ΜΑΛΛΙΑ

Καταπολέμησε την ξηροδερμία στο κεφάλι σου με έναν εύκολο και φυσικό τρόπο

Κι ενώ έχεις φροντίσει τα μαλλιά σου να έχουν ό,τι χρειάζεται για να επανέλθουν από την ξηρότητα και την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τη θάλασσα και τον ήλιο, νιώθεις ένα αίσθημα κνησμού. Συχνά αυτό συνοδεύεται από τις ενοχλητικές λευκές νιφάδες που πέφτουν από το κεφάλι σου και μοιάζουν σαν πιτυρίδα, αλλά δεν είναι.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ευαίσθητο τριχωτό έχει ξηροδερμία, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να δημιουργούν όλο αυτό το αντιαισθητικό που συμβαίνει με τα ασπράκια που μένουν στα μαλλιά σου ή ακόμα χειρότερα πάνω στα ρούχα σου.

Αν κάτι τέτοιο σε ανησυχεί αυτή τη στιγμή δοκίμασε να το καταπολεμήσεις με λεμόνι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις 3 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού μέσα σε 3 φλιτζάνια νερό. Πάρε το μείγμα μαζί στο μπάνιο κι αφού λουστείς, άδειασέ το στο κεφάλι σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Περίμενε για μερικά λεπτά, ξέβγαλε με χλιαρό νερό και συνέχισε κανονικά με το conditioner (που φυσικά θα προσέχεις να βάλεις μόνο στις άκρες).

 

Η οξύτητα του λεμονιού θα κάνει στο ευαίσθητο τριχωτό μία ήπια, φυσική απολέπιση και εσύ θα ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα και κατ’ επέκταση τις αντιαισθητικές λευκές νιφάδες που εμφανίζονται στα μαλλιά σου. Αν όμως το πρόβλημα συνεχιστεί,  μια επίσκεψη στο δερματολόγο θα πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση.