ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο κανόνας του 1 λεπτού που ακολουθούν οι Κορεάτισσες στην beauty ρουτίνα τους

Imaxtree

Οι Κορεάτισσες έχουν τη δική τους beauty ιεροτελεστία. Τα δικά τους μυστικά ομορφιάς, το δικό τους τρόπο που περιποιούνται την επιδερμίδα τους, τα δικά τους tricks και απαράβατους κανόνες. Κι αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, δηλαδή από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους, σίγουρα οι Κορεάτισσες ξέρουν.

 

Το πρώτο και βασικότερο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους; Ο καλός καθαρισμός του προσώπου τους. Παρ’ όλα αυτά, δεν αρκούνται μόνο στο πλύνουν το πρόσωπό τους με ένα προϊόν καθαρισμού. Είπαμε μιλάμε για τις Κορεάτισσες, οπότε ο πήχης ανεβαίνει λιγάκι. Γιατί είχες σκεφτεί ποτέ, πως ο χρόνος – η διάρκεια που πλένεις το πρόσωπό σου,  ή το πόσο σύντομα απλώνεις τα επόμενα προϊόντα στην επιδερμίδα σου, παίζουν κι αυτά το ρόλο τους; Και κάπου εδώ οι Κορεάτισσες έρχονται να μας συστήσουν τον κανόνα του ενός λεπτού.

Σύμφωνα τη Sarah Lee, ιδιοκτήτρια του κορεάτικου beauty brand Glow Recipe, αν θέλεις να έχεις λαμπερή επιδερμίδα, θα πρέπει να αφιερώνεις ένα περίπου λεπτό στον καθαρισμό του προσώπου σου, κάνοντάς παράλληλα μασάζ στην επιδερμίδα σου. Στην ουσία, ο κανόνας του ενός λεπτού αφορά τόσο την ιεροτελεστία περιποίησης της επιδερμίδας, όσο και τον τρόπο που απλώνεις τα προϊόντα στην επιδερμίδα σου.

Ο κανόνας του ενός λεπτού που ακολουθούν οι Κορεάτισσες

Η ιδέα βασίζεται στο να αφιερώσεις ένα περίπου λεπτό για να κάνεις μασάζ όσο πλένεις το πρόσωπό σου- κάνοντας κινήσεις με ανοδική φορά- με το προϊόν καθαρισμού (συνήθως ένα καθαριστικό με βάση το έλαιο) στην επιδερμίδα σου, προκειμένου να απομακρύνεις τους ρύπους και το μακιγιάζ και στη συνέχεια, αφού το αφαιρέσεις, μέσα στο επόμενο λεπτό να απλώσεις ένα προϊόν με μία ενυδατική φόρμουλα.

«Εάν δεν εφαρμόσεις το ενυδατικό προϊόν  μέσα σε αυτό το λεπτό, η επιδερμίδα κατά κάποιο τρόπο «στεγνώνει», μιας και οι φόρμουλες δεν απορροφούνται αρκετά εύκολα. Αυτό είναι ένα ωραίο tip» ανέφερε χαρακτηριστικά η Alicia Yoon, ιδιοκτήτρια του Κορεάτικου brand ομορφιάς Peach & Lily.