ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Foundation: Ο No1 κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς

Imaxtree Imaxtree

Το foundation είναι το πρώτο βήμα με το οποίο οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν το μακιγιάζ τους. Είναι αυτό που δημιουργεί την ιδανική βάση πάνω στην οποία θα «χτιστεί» όλο το υπόλοιπο beauty look: Σκιές, κραγιόν, ρουζ, bronzer, highlighter κλπ.

 

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης και φόρμουλας αλλά και το καλό blending με το foundation στην επιδερμίδα είναι βασικά σημεία που διασφαλίζουν ένα άψογο και πετυχημένο αποτέλεσμα. Όπου άψογο αποτέλεσμα, να πω σε αυτό το σημείο πως δεν εννοώ σε καμία περίπτωση το εφέ «μάσκας» στην επιδερμίδα, αλλά ένα υγιές και όσο το δυνατόν πιο φυσικό look.

Κι αν το foundation σου είναι αρκετά «βαρύ» και θέλεις ακόμη πιο ανάλαφρη κάλυψη και φυσικό φινίρισμα, δεν έχεις να κάνεις παρά το τέλειο mix με την ενυδατική σου. Όπως σου έχω ξαναπεί, σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχεις παρά να ανακατέψεις πολύ καλά, λίγες σταγόνες του με μια μικρή ποσότητα από την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα σου θα είναι ακόμη πιο ενυδατωμένη, έχοντας μία ομοιόμορφη, ανάλαφρη κάλυψη.

Ο κανόνας με το foundation που δεν πρέπει να ξεχνάς

Παρ’ όλα αυτά, ο κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση είναι να απλώνεις το foundation εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου σου και στο σημείο κάτω από το πηγούνι, το λαιμό αλλά και το ντεκολτέ σου. Κανόνας, που ισχύει και για τις κρέμες που χρησιμοποιείς καθημερινά στο πρόσωπό σου. Με το πινέλο, το beautyblender, τα δάχτυλά σου ή κάποιο σφουγγαράκι μακιγιάζ φρόντισε να κατεβάζεις το foundation κάτω από τη γραμμή του πηγουνιού σου, προκειμένου να αποφύγεις την καθόλου κολακευτική- θα έλεγα ευγενικά- ανομοιομορφία με το χρώμα. Άλλωστε, αυτό είναι και ένα από τα λάθη που επισημαίνουν οι περισσότεροι makeup artists.