ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Κάνεις κάτι πολύ λάθος με το ξύρισμα των ποδιών σου

Το ότι ξυρίζεις τα πόδια σου από την πρώιμη εφηβεία σου σημαίνει ότι πλέον ξέρεις και να το κάνεις σωστά, έτσι; Μάλλον όχι...

Στην ερώτηση, για παράδειγμα, αν ξυρίζεις τα πόδια από κάτω προς τα πάνω και όχι ανάλογα με τη φορά της τρίχας, εσύ θα απαντούσες το πρώτο, σωστά;

Αυτό και διάφορα ακόμα είναι λάθη που όλες μας λίγο έως πολύ έχουμε κάνει και καλό θα είναι να τα σταματήσεις, ώστε να διατηρήσεις υγιές και απαλό το δέρμα σου.

1) Χρησιμοποιείς σαπούνι και όχι κρέμα ξυρίσματος

Το σαπούνι ξηραίνει το δέρμα, με αποτέλεσμα να κόβεσαι πιο εύκολα, σε αντίθεση με την κρέμα που το ενυδατώνει. Αν είσαι σε διακοπές, και το conditioner μαλλιών κάνει.

2) Αφήνεις το ξυραφάκι στο ντους

Η υγρασία που επικρατεί στο ντους θα καταστήσει το ξυραφάκι σου άχρηστο πιο σύντομα απ’ όσο υπολόγιζες και ναι, είναι ακριβά τα άτιμα. Φύλαξέ το σε ένα στεγνό μέρος, για να είσαι σίγουρη.

3) Τα ξυρίζεις πρώτα σε αντίθετη φορά με την τρίχα

Αν και αυτό ακούγεται σωστό σε πρώτη φάση, δεν είναι γιατί περισσότερους ερεθισμούς και κοκκινίλες. Κάνε ένα πρώτο πέρασμα από πάνω προς τα κάτω για να φέρεις όλες τις τρίχες σε κοινή φορά και στη συνέχεια μπορείς να κάνεις το κόντρα ξύρισμα.

4) Δεν αντικαθιστάς ποτέ τη λεπίδα στο ξυραφάκι

Ναι, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ακριβά όλα αυτά, αλλά αν χρησιμοποιείς την ίδια λεπίδα για περισσότερα από 10 ξυρίσματα, τότε όχι μόνο θα είναι αναποτελεσματικό το ξύρισμά σου αλλά θα έχεις και περισσότερες πληγές.

5) Ξυρίζεσαι το πρωί

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, το βραδινό ξύρισμα βοηθά τα πόδια σου να παραμένουν απαλά. Όταν κοιμάσαι, τα πόδια σου πρήζονται λίγο με αποτέλεσμα οι τρίχες να υποχωρούν στα θυλάκιά τους, καθυστερώντας έτσι το χρόνο του επόμενου ξυρίσματος.