ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Καλοκαιρινό πεντικιούρ: Τα μεγαλύτερα don’ts από μία nail-expert

Κεφάλαιο «καλοκαιρινό πεντικιούρ». Ιδέες για το nail art που θα κάνεις σου δώσαμε. Αυτή τη φορά ζητήσαμε τη βοήθεια της Κατερίνας Νικολινάκου από το K & m nails  να μας επισημάνει μέσα από την εμπειρία της, τα μεγαλύτερα don'ts- aka όλα αυτά που θα πρέπει να αποφύγουμε προκειμένου το πεντικιούρ μας να παραμένει άψογο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κράτα τις σημειώσεις σου:

– Το πεντικιούρ δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο βάψιμο των νυχιών, αλλά να περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη περιποίηση των ποδιών. Καθαρές φτέρνες, πετσάκια και σωστά κομμένα νύχια.

– Καλό θα είναι να προσέξεις πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς τη ράσπα/ τον τροχό στα πόδια σου. Αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, τότε φρόντισε να το κάνεις με μέτρο για να αποφύγεις τυχόν καψίματα.

– Σε αντίθεση με το μανικιούρ, στο πεντικιούρ θα πρέπει να φροντίσεις το μήκος των νυχιών σου. Απόφυγε να αφήνεις τα νύχια σου μακριά και προτίμησε ένα πιο κοντό μήκος κι αυτό για λόγους αισθητικής και φυσικά υγιεινής.

-Σε περίπτωση που έχεις προτιμήσει ένα ημιμόνιμο πεντικιούρ, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξεις στον τρόπο που το αφαιρείς. Η αφαίρεση του ημιμόνιμου θα πρέπει να γίνεται από τον ειδικό ακολουθώντας συγκεκριμένη τεχνική.

– Φυσικά, αν θέλεις να έχει διάρκεια το πεντικιούρ σου, φρόντισε εκτός από το ημιμόνιμο βερνίκι, να ενυδατώνεις πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα τις φτέρνες σου με ειδικές κρέμες και μάσκες και να περνάς λίγο λαδάκι γύρω από τα πετσάκια των νυχιών σου.

 

K & M Nails (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 66-Θησέως Καλλιθέα)