BEAUTY

K-Beauty ή αλλιώς τα κορεάτικα καλλυντικά που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Photo by Sunny Ng on Unsplash

7 + 1 λόγοι, που πρέπει να τα εντάξεις σήμερα στην beauty ρουτίνα σου (με ένα κλικ στο Dermaistas.gr)

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δυτικός κόσμος “υποκλίνεται” στο beauty expertise της Κορέας, ολοένα και περισσότερο χρόνο με τον χρόνο. Η Κορέα εξελίσσεται σε αυθεντία στην υγεία και στην περιποίηση της επιδερμίδας, a.k.a. K-Beauty, και αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους, που τα κορεάτικα καλλυντικά υπερέχουν:

1. Η βαθιά γνώση της φυσικής φροντίδας τη επιδερμίδας που στη Ν. Κορέα αποτελεί εθνικό κεκτημένο και κοινωνικό… καθήκον.

Στη Ν. Κορέα, η ανάπτυξη της βιομηχανίας της ομορφιάς θεμελιώθηκε πάνω στην παράδοση αιώνων, που ήθελε τη σφριγηλή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, να πιστοποιεί την κοινωνική ανωτερότητα. Αυτή η παράδοση, οδήγησε στην ανάγκη για παραγωγή καλλυντικών περιποίησης, μέγιστης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, με απολύτως φυσικά συστατικά που επιτρέπουν την συνεχή, όχι απλώς καθημερινή, αλλά και πολλαπλώς συνδυαστική χρήση.

2. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ο συνδυασμός υψηλής αξίας και αποτελεσματικότητας με την προσιτή τιμή είναι ένας ακόμα λόγος να αναβαθμίσεις σήμερα την ρουτίνα ομορφιάς σου. Ακριβώς επειδή στη Ν. Κορέα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας δεν θεωρούνται είδος πολυτελείας, αλλά είδος πρώτης ανάγκης, που είναι μάλιστα συνυφασμένο με την κοινωνική κουλτούρα, τα κορεατικά καλλυντικά αναπτύχθηκαν με γνώμονα την ευκολία πρόσβασης και από πλευράς …επάρκειας, αλλά και από πλευράς τιμής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές αρκετών κορεάτικων προϊόντων ομορφιάς, καταξιωμένων εταιριών είναι στο μισό, στο 1/3 ή ακόμα και στο 1/4 της τιμής αντίστοιχων ευρωπαϊκών ή αμερικανικών προϊόντων (το κόστος των οποίων ανταποκρίνεται συχνά περισσότερο στη συσκευασία και στην ετικέτα και λιγότερο στο περιεχόμενο).


3. Τα συστατικά της Άπω Ανατολής, που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και φυσικούς εχθρούς… της γήρανσης!

Συστατικά όπως η Centella Asiatica (γνωστή ως τιγρόχορτο, επειδή οι τίγρεις επιλέγουν να κυλιούνται σε αυτό για να επουλώσουν πληγές), το Mugwort (με τις αντιβακτηριακές ιδιότητες, που προσφέρεται για τα ευαίσθητα δέρματα), το αντιοξειδωτικό και κατάλληλο για δερματικές παθήσεις βότανο Houttuynia Cordata (που είναι γνωστό και ως «πράσινος χαμαιλέοντας»), το τροπικό Mangosteen με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και πολλά ακόμα, συνθέτουν τις μυστικές φόρμουλες που δίνουν στις γυναίκες της Κορέας το φημισμένο glass skin, που διατηρείται νεανικό, ακόμα και σε προχωρημένες ηλικίες.

4. Η εξειδίκευση στην αντηλιακά με στόχο την πρόληψη αντί της θεραπείας! Τ

α κορεατικά αντηλιακά προϊόντα αντιμετωπίζονται ως θεμέλιος λίθος για την προστασία της επιδερμίδας απέναντι στη φθορά, που ξεκινά από την έκθεση στον ήλιο. Τα αντηλιακά προϊόντα αποτελούν το Α και το Ω της κορεατικής beauty φιλοσοφίας και οι ειδικοί επενδύουν στην non stop ενίσχυσή τους με φυσικό τρόπο και με την πιο αποτελεσματική δράση.

5. Η συνάντηση της παράδοσης του παρελθόντος με την καινοτομία του μέλλοντος!

Τα κορεάτικα brands βρίσκονται σε μια αέναη αναζήτηση τρόπων να υπηρετήσουν τη σύγχρονη γυναίκα και τις ανάγκες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πιο ισχυρό όπλο στη φαρέτρα τους η γνώση αιώνων και η τεχνολογία του σήμερα, που οδηγούν σε ασύγκριτες καινοτομίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Bluban που αναφέρουμε ιδιαίτερα ως εταιρεία, γιατί επέλεξε να κάνει την είσοδό της στην Ευρώπη πρόσφατα μέσω της Ελλάδας (στο Dermaistas.gr) και είναι το μοναδικό κορεατικό brand με ευρεσιτεχνία παραγωγής πρώτων υλών και προϊόντων προστασίας της επιδερμίδας από το “μπλε φως” (από ήλιο και οθόνες, κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, τηλεοράσεων κλπ) η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από την UV, καθώς δεν την αισθάνεσαι ως ζέστη, και διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα.

6. On the mists we trust!

Τα mist που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της μέρας, όλες τις ώρες, για επιπλέον καταπραϋντική ενυδάτωση, αποτελούν μια αυθεντική συνήθεια της Ν. Κορέας και της Άπω Ανατολής που διαφέρει ριζικά από δυτικά προϊόντα ψεκασμού της επιδερμίδας με υγρασία. Τα mist αποτελούν ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς (τα γνωστά 10 ή 12 βήματα που πλέον έχουν συμπτυχθεί για συντονιστούν με τις ανάγκες των σύγχρονων ρυθμών ζωής) και υπάρχει πάντα ένα στην τσάντα κάθε Κορεάτισσας. Τα mist συνδύαζαν διάφορα συστατικά, όχι απλώς για να ενυδατώνουν, αλλά για να θρέφουν παράλληλα την επιδερμίδα, λειτουργώντας και ως επιταχυντές των ιδιοτήτων άλλων προϊόντων και ενισχύοντας την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι σε ανθρωπογενείς παράγοντες όπως, σκόνη, ρύποι, κλπ…

7. Η φιλοσοφία των Cushion προϊόντων, που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στη Ν. Κορέα για να απαντήσει στην ανάγκη που επιβάλλουν οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής, συνδυάζοντας τη διακριτική και φυσική κάλυψη με την αντηλιακή προστασία, σε ένα προϊόν τακτικής χρήσης και ανανέωσης στη διάρκεια της ημέρας.

+1 Μυστικοί «θησαυροί», όπως η Νήσος Jeju!

Πολλά από τα συστατικά κορεατικών καλλυντικών καλλιεργούνται σε ιδανικά περιβάλλοντα, όπως η Νήσος Jeju, που φημίζεται για το παρθένο περιβάλλον της με τα 4.500 είδη φυτών, αλλά και για τον διάσημο ηφαιστειακό βράχο που βρίσκεται 420 μέτρα κάτω από το έδαφος. Έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO, ως μια από τις πλέον ελεύθερες από ρύπανση περιοχές στον κόσμο. Από τον εν λόγω ηφαιστειακό βράχο, πηγάζει το πεντακάθαρο και πλούσιο σε μέταλλα νερό, που χρησιμοποιείται ως συστατικό προϊόντων της εταιρείας Accoje που εδρεύει στο νησί, αλλά και για την καλλιέργεια προϊόντων που χρησιμοποιούνται από διάφορες κορεατικές εταιρείες.

Αν είσαι K-beauty lover, you need to know…
1) Στο Dermaistas.gr το πλέον εξειδικευμένο και αξιόπιστο e-shop διάθεσης Κορεάτικων Καλλυντικών σε Ελλάδα και Κύπρο, θα βρεις μόνιμες εκπτώσεις! Πέρα από τις περιστασιακές προσφορές, το Dermaistas.gr εξασφαλίζει στα μέλη του extra έκπτωση στα πάντα για πάντα, που προστίθεται και σε κάθε άλλη τρέχουσα έκπτωση ή προσφορά.
2) Το Dermaistas.gr επενδύει σε επίσημες απευθείας συνεργασίες -χωρίς μεσάζοντες- με εταιρείες καλλυντικών της Ν.Κορέας, διαπραγματευόμενο τις καλύτερες δυνατές τιμές και διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα των προϊόντων που εισάγει και διακινεί στην Ελλάδα. Με μια περιήγηση στο site θα βρεις προϊόντα των FARMSTAY, ACCOJE, BLUBAN, HARUHARU, BY WISHTREND, DEAR KLAIRS, FAU, SNP.
3) Οι άνθρωποι του Dermaistas.gr ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ν. Κορέα και εδραιώνουν τη γνώση και τις συνεργασίες στην πηγή του K-Beauty skincare, επιλέγοντας με κριτήριο τα φυσικά συστατικά, την καινοτομία και την υψηλή εκπροσώπηση της αυθεντίας που αντανακλά ο όρος K-Beauty για τη φροντίδα της επιδερμίδας.
4) Η καινοτόμος BLUBAN με την ευρεσιτεχνία αντιμετώπισης της Μπλε Ακτινοβολίας, κάνει μέσω του Dermaistas.gr και της Ελλάδας, την πρώτη είσοδό της σε ολόκληρη την Ευρώπη!