ΜΑΛΛΙΑ

It’s hair time! Το hair studio του Γιώργου Σαζεΐδη μάς χάρισε το απόλυτο hair experience

Μπορεί να μην είμαστε πολύ σίγουροι για το αν διανύουμε άνοιξη ή χειμώνα, με τον καιρό να αλλάζει καθημερινά και τη θερμοκρασία να ανεβοκατεβαίνει, αλλά ο Μάρτιος τελειώνει και οι πιο ηλιόλουστες μέρες δε θα αργήσουν να έρθουν. Όσο λοιπόν ο καιρός ανοίγει, τόσο φτιάχνει και η διάθεσή μας, και η όρεξη για αλλαγές.

 

Η δική μου έγινε όταν επισκέφτηκα το hair studio του Γιώργου Σαζεΐδη για να κάνουμε μία – μικρή για κάποιους, μεγάλη για κάποιους άλλους – αλλαγή στα μαλλιά και να εφαρμόσουμε μία θεραπεία που θα ανανεώσει τόσο την ίδια την τρίχα όσο και τη συνολική όψη των μαλλιών.

Όταν φτάσαμε στο κομμωτήριο το προσωπικό και οι hair experts μάς υποδέχθηκαν πολύ θερμά και αμέσως υπήρχε η άνεση να συζητήσουμε πολλά και διάφορα θέματα τόσο πάνω σε θέματα μαλλιών, όσο και επικαιρότητας, γεγονός που έκανε τις ώρες της περιποίησης να περάσουν πολύ γρήγορα.

Ο Γιώργος Σαζεΐδης, ιδιοκτήτης του hair studio, έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, και αυτό φαίνεται από τη σχέση που έχει με τις πελάτισσές του. Όπως μας δήλωσε, «Πάνω απ’όλα είναι η ηθική ευχαρίστηση που μετράει για εμάς».

Πριν την τεχνική εργασία χρησιμοποιήσαμε την επαγγελματική σειρά Metal Detox, για να αφαιρέσουμε τα μέταλλα που υπάρχουν στα μαλλιά μετά από τη χρήση προϊόντων styling και καθαρισμού, και συγκεκριμένα με το spray Metal Detox, με το οποίο ψέκασε τα μαλλιά σε όλο το μήκος τους. Στην ουσία όλα τα μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν πάνω στα μαλλιά μας – το επίπεδο των οποίων μπορεί να εξαρτάται από την ποιότητα του νερού στην περιοχή μας είτε από το πορώδες των μαλλιών μας – απομακρύνονται με τη χρήση του Metal Detox, και έτσι, οι τεχνικές εφαρμογές βαφών, Balayage ή ξανοίγματος έχει μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερο αποτέλεσμα στα μαλλιά μας.

Στη συνέχεια, για το χρώμα χρησιμοποιήσαμε τη βαφή INOA, χωρίς αμμωνία, αφού είδαμε με την expert το ειδικό χρωματολόγιο, και η επιλογή αυτή έγινε λόγω του ευαίσθητου τριχωτού, και της ανάγκης για περισσότερη καλλυντική φροντίδα στην τρίχα. Η βαφή ΙΝΟΑ χαρίζει πλούσιο επαγγελματικό χρώμα με ένταση, τέλεια λάμψη και φυσικά η περιεκτικότητά της σε έλαιο σε συνδυασμό με την απουσία αμμωνίας, προσφέρουν ιδανική άνεση στο τριχωτό. Και ναι, μπορεί να μην έχει αμμωνία, αλλά καλύπτει έως και 100% τα λευκά και το χρώμα έχει μεγάλη διάρκεια!

 

Η αρχή της περιποίησης ήταν το διαγνωστικό ραντεβού που έγινε εντός του hair studio, όπου συμβουλεύτηκα την expert του studio για να δούμε μαζί από κοντά τις ανάγκες των μαλλιών μου, και να καταλήξουμε στο χρώμα, τη θεραπεία και τα προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές μου ανάγκες. Η διαδικασία ήταν πολύ απλή και γρήγορη, αφού η expert μού πρότεινε απευθείας τα hairstyles που ταιριάζουν στο πρόσωπο και τα χρώματά μου, ενώ μου έδωσε και extra tip (!) να εστιάσουμε στο μπροστινό μέρος κάνοντάς το πιο ανοιχτό για να το φωτίσουμε περισσότερο.

Όταν ήρθε η ώρα του hair transformation, την αρχή έκανε ο κύριος Σαζεΐδης, ο οποίος ξεκίνησε με το κούρεμα που θα έδινε καλύτερο σχήμα στα μαλλιά και θα έκανε το γνωστό «καθάρισμα» στις άκρες. Η αλήθεια είναι πως ενώ δεν προτιμώ το συχνό κούρεμα, λόγω του αιώνιου μύθου ότι «αν κόβεις τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν», αυτή τη φορά αποφάσισα να εμπιστευτώ τους ειδικούς και να κάνω πλέον σύστημα το κούρεμα κάθε 2 μήνες για να μπορούν έτσι τα μαλλιά να δυναμώνουν και να μακραίνουν φυσικά.

Και μετά το κούρεμα, ήρθε η ώρα της «κρίσης», που για μένα είναι η πιο σημαντική στιγμή: όταν γίνεται η μίξη του χρώματος και στην ουσία η απόχρωση που θα δοθεί τελικά στα μαλλιά μου. Η expert, με τη βοήθεια των ειδικών προϊόντων της L’Oréal Professionnel Paris, έκανε τις απαραίτητες μίξεις για να δημιουργήσει τη δική μου απόχρωση, και η διαδικασία ξεκίνησε…

Αφού με την ιδιαίτερη τεχνική του French Balayage τυλίχτηκαν όλες οι τούφες, περιμέναμε λίγη ώρα μέχρι να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, στην…αποκάλυψη, και το λούσιμο για να εφαρμοστεί το ρεφλέ που θα «έβγαζε» στην ουσία το τελικό αποτέλεσμα στα μαλλιά μου.

Το πιο απολαυστικό κομμάτι της όλης διαδικασίας είναι το τελευταίο part, που γίνεται το στέγνωμα και το φορμάρισμα, στο οποίο είδα το τελικό σχήμα και χρώμα των μαλλιών, μετά τη θεραπεία, το κούρεμα και τη βαφή με τα προϊόντα L’Oréal Professionnel Paris. Το χτένισμα που κάναμε ήταν ένας ελαφρύς κυματισμός που στην ουσία θα αναδείκνυε το χρώμα και την κίνηση των μαλλιών (όπως φαίνεται τέλεια στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο), και είναι το χτένισμα που πάντα επιλέγω μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στο κούρεμά μου ή το χρώμα μου.

Συμβουλέψου τους experts στο Hair Studio του Γιώργου Σαζεΐδη, Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 48, Αθήνα και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Facebook, Instagram, τηλ: 21 0362 4095