ΜΑΛΛΙΑ

#InstaBeauty: Ο σύντροφός μου αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης εδώ και 2 χρόνια. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;

Pexels

Κάθε εβδομάδα, στο Instagram του LadyLike μπορείς να στέλνεις τις beauty απορίες σου (μείνε συντονισμένη στα stories στο Instagram κάθε Παρασκευή) και εμείς, να σε ακούμε και φυσικά, να λύνουμε- ακόμη και με τη βοήθεια των ειδικών- όσες από αυτές μπορούμε. Αυτή τη φορά, η Ελένη θέτει την #instabeauty απορία της εβδομάδας που έχει να κάνει με την τριχόπτωση που αντιμετωπίζει ο σύντροφός της.

«Ο σύζυγός μου αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης εδώ και 2 χρόνια. Η ψυχολογία του έχει επηρεαστεί σημαντικά και έχει κλειστεί στον εαυτό του. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει;». Το ερώτημα της Ελένης δεν έμεινε αναπάντητο. Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Seneca Medical Group, την κλινική που εξειδικεύεται σε θέματα τριχόπτωσης (stay tuned θα λύσουμε όλες σου τις απορίες για την τριχόπτωση), βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ειδικούς και γι αυτό το ζήτημα. Τι επιπτώσεις έχει στην ψυχολογία του άντρα η τριχόπτωση και με ποιους τρόπους μια γυναίκα μπορεί να τον στηρίξει; Η Χρύσα Γιαννακάκου, Head of International Sales ήταν εκεί για να απαντήσει σ’ όλα τα ερωτήματά μας!

Αρχικά, θα πρέπει να πούμε πως η τριχόπτωση ταλαιπωρεί καθημερινά ολοένα και περισσότερους άνδρες αλλά και γυναίκες όλων των ηλικιών, σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την αισθητική και την εξωτερική εμφάνιση, η απώλεια των μαλλιών όμως, επηρεάζει καταλυτικά και την ψυχολογία των ασθενών.

Ποσό επηρεάζει την ψυχολογία των ανδρών η τριχόπτωση;

«Η τριχόπτωση έχει κοινωνιολογική και ψυχολογική σημασία στην εμφάνιση και την προσωπικότητα ενός ατόμου. Το άγχος και η ανησυχία για την τριχόπτωση επηρεάζουν την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Journal of Trichology, oι ασθενείς με ανδρογενετικη αλωπεκία παρουσίασαν επιδείνωση σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους. Μείωσαν τις κοινωνικές εξόδους και τις υπαίθριες δραστηριότητες για την αποφυγή αρνητικών συναισθημάτων από το περιβάλλον τους και οδηγήθηκαν σε έναν κύκλο κατάθλιψης και άγχους.

Το αυξημένο άγχος που δημιουργείται λόγω όλων των παραγόντων ανάγκασε τους ασθενείς να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα όπως το να φορούν καπέλα να αποτρέψουν την ψυχοκοινωνική δυσφορία και σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα αυτά να κλείνονται μέχρι και να απομονώνονται στον εαυτό τους.  Αυτά τα μέσα μειώνουν την αυτοεκτίμηση των ασθενών. Ως εκ τούτου, η θεραπεία και η συμβουλευτική είναι πολύ σημαντική σε αυτές τις περιπτώσεις».

Πώς μια γυναίκα μπορεί να στηρίξει το σύντροφό της όταν εκείνος αντιμετωπίζει θέμα με την τριχόπτωση;

«Η κάθε σύντροφος δε θα μπορούσε να μείνει άπραγη σε μια τόση σημαντική καμπή στη ζωή του ανθρώπου που έχει δίπλα της βλέποντας την ψυχολογία του να επηρεάζεται σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό. Προτρέπουμε τις γυναίκες να κάνουν έρευνα σχετικά με τις λύσεις και θεραπείες που υπάρχουν στον κλάδο της αποκατάστασης της τριχόπτωσης και να μιλήσουν ανοιχτά στο σύντροφο τους για το θέμα της τριχόπτωσης, ενθαρρύνοντάς τον να προχωρήσει σε μια ορθή διάγνωση από ειδικούς. Σύμφωνα με έρευνες η χειρουργική αποκατάσταση της τριχόπτωσης μπορεί δυνητικά να αναστρέψει ψυχοκοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με την τριχόπτωση. Στη Seneca διαθέτουμε 35 χρόνια εμπειρίας και χρησιμοποιούμε την τελευταίας τεχνολογίας μη επεμβατική τεχνική Direct FUE η οποία εγγυάται ασφάλεια και 100% φυσικό αποτέλεσμα» μου λέει χαρακτηριστικά η Χρύσα και συνεχίζει.

«Όταν έρθει κάποιος στη Seneca είμαστε μαζί του από την πρώτη μέρα που θα μπει κάποιος στο κτήριο έως την μέρα που θα φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, ένα χρόνο περίπου μετά. Όλο αυτό το διάστημα κρατάμε επικοινωνία, παρακολουθώντας την εξέλιξη τόσο στο κομμάτι που αφορά τις τρίχες, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ανθρώπων που βγάζουν φωτογραφίες μετά το τέλος των θεραπειών και χαμογελούν μέχρι και τα μάτια τους».

Ένα ραντεβού με τους ειδικούς της Seneca θα βοηθήσει τόσο το σύντροφό σου και κατ’ επέκταση και εσένα να μάθεις όλες τις σύγχρονες μεθόδους όπως προϊόντα και βιταμίνες για την τριχόπτωση, μεσοθεραπεία μαλλιών (PRP), μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική Direct FUE αλλά και να κάνει μία εξατομικευμένη διάγνωση της τριχόπτωσης, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Αθήνα

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών, Κτίριο Β, Αμπελόκηποι, 115 27, +30 210 61 08022

Θεσσαλονίκη

Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 23, +30 2311 320 024