ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η κίνηση που θα κάνει πιο ξεκούραστο το βλέμμα σου σύμφωνα με τον makeup artist της Jennifer Lopez

Todd Williamson/E! Entertainment/NBCU Photo Bank/Getty Images/Ideal Image

Μπορεί πλέον να μην κάνουμε τόσο μακιγιάζ, όσο κάναμε- με τη μάσκα να καλύπτει ολόκληρο σχεδόν το πρόσωπό μας και το #maskne να καραδοκεί, όμως, τα μάτια μας συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο. Επικοινωνούμε με αυτά, εκφραζόμαστε, χαμογελάμε με αυτά. Και ναι, θέλουμε το βλέμμα μας να δείχνει όσο το δυνατόν πιο φωτεινό και ξεκούραστο.

 

Ναι, το concealer ή η σωστή απόχρωση foundation είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και γενικότερα να κάνουμε το βλέμμα πιο φωτεινό. Ο Scott Barnes aka ο αγαπημένος makeup artist της Jennifer Lopez έχει το δικό του tip. Ποια είναι η κίνηση που κάνει το βλέμμα του να δείχνει πιο ξεκούραστο; Ο ίδιος απαντά:

Για να φωτίσει τα μάτια  και να κάνει το βλέμμα να δείχνει ακόμη πιο ξεκούραστο, ο Scott Barnes προσθέτει ένα touch μίας ανοιχτής σκιάς (πχ μία μπεζ) με τα δάχτυλά του στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

«Μπορείς να δώσεις φως στην εσωτερική γωνία των ματιών, γεγονός που φωτίζει το σημείο εκείνο και κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο φωτεινά και ανοιχτά.»

Ένα άλλο κόλπο, είναι σίγουρα το λευκό/nude μολύβι, απλώνοντάς το στην εσωτερική κάτω γραμμή των ματιών σου για να δώσεις περισσότερο φως.

Plus: Σε κάθε περίπτωση η φροντίδα των ματιών είναι πολύ σημαντική. Δηλαδή, εκτός από το concealer και τη «δύναμη» του μακιγιάζ, μην ξεχνάς να περιποιείσαι αυτή την περιοχή του προσώπου σου με εξειδικευμένα προϊόντα όπως κρέμες/ serums ματιών.