ΜΑΛΛΙΑ

Η φράντζα στο πλάι είναι αβίαστα chic και αξίζει να την τολμήσεις

ImaxTree

Όπως ίσως έχεις διαπιστώσει, οι αφέλειες είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής άνοιξης. Τις είδαμε στα runways, τις είδαμε στις εμφανίσεις των celebrities. Είναι σίγουρα το απόλυτο κούρεμα. Υπάρχει όμως ένα hairstyle που διεκδικεί επίσης μία θέση στα φετινά κουρέματα, ακόμη πιο εύκολο σε σχέση με τις αφέλειες που χρειάζονται μία παραπάνω περιποίηση και είναι πάντα chic: Η φράντζα στο πλάι.

Στην πραγματικότητα, η φράντζα στο πλάι δεν έφυγε ποτέ. Ίσως «αδικήθηκε» κάπως με τη χωρίστρα στη μέση αλλά ποτέ δεν έχασε τη δυναμική της. Είναι girlie, γλυκαίνει το πρόσωπο και χαρίζει αυτό το ανεπιτήδευτα cool αποτέλεσμα. Γιατί να την επιλέξεις; Ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου και συνδυάζεται με τους περισσότερους τύπους μαλλιών, είτε έχεις ίσια, είτε σγουρά μαλλιά. Έχεις όλη την ελευθερία για να πειραματιστείς με το μήκος της. Για παράδειγμα, οι μακριές φράντζες δίνουν ένα πιο «μοιραίο» ύφος και ταιριάζουν περισσότερο σε οβάλ πρόσωπα με γωνίες ενώ οι πιο κοντές σε στρογγυλά και πιο μικρά. Δεν προορίζεται μόνο για τα μακριά μαλλιά. Αντιθέτως, ταιριάζει τέλεια με πολύ κοντά καρέ, καρέ μέχρι τους ώμους και φυσικά με τα αγαπημένα pixie cut κουρέματα.

To styling

H πλαϊνή φράντζα χρειάζεται μία βασική περιποίηση, έτσι δεν θα σπαταλήσεις ιδιαίτερο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου σου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα υπερβολικά λουσίματα που μπορεί να δημιουργήσουν ένα λιπαρό αποτέλεσμα και θα κάνουν τη φράντζα να κολλάει στο μέτωπο. Μπορείς να την αφήσεις ίσια αλλά και να την κάνεις περισσότερο wavy. Επίσης, βάλε στο παιχνίδι του styling, τα αξεσουάρ μαλλιών. Hair clips για να την πιάνεις στο πλάι αλλά και στέκες που θα δημιουργήσουν ένα french chic αποτέλεσμα.

Για περισσότερη έμπνευση συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά χτενίσματα με φράντζα στο πλάι που αξίζει να δοκιμάσεις: