BEAUTY NEWS

Dancing Ovals: Αν λατρεύεις τα κεριά, πρέπει να δεις τη limited edition συλλογή της Diptyque

Με αφορμή τα 60ά της γενέθλια, η Diptyque παρουσιάζει τη limited edition συλλογή Dancing Ovals.Τρία εμβληματικά κεριά του Οίκου – το Baies, το Figuier και το Roses – διακοσμούνται με ιδιαίτερα γραφιστικά μοτίβα εμπνευσμένα από το διαχρονικό οβάλ του Οίκου, που φέρουν την υπογραφή του ελληνικής καταγωγής Παριζιάνου designer Yorgo Tloupas.

Τα τελευταία 60 χρόνια η Diptyque κάνει αντίθετα μεταξύ τους στοιχεία να χορεύουν μαζί: το λευκό με το μαύρο, τον μοντερνισμό με την παράδοση, την ελευθερία με την πειθαρχία. Τέτοιου είδους αντιθετικά ντουέτα διαμόρφωσαν την αισθητική και το πνεύμα του Οίκου: το σύγχρονο αλλά και διαχρονικό του στιλ, καθώς και την παιγνιώδη του ευφυία, η οποία του επιτρέπει να αναμειγνύει διαφορετικές χρονικές περιόδους και κόσμους, την τέχνη και την πρωτοπορία. Με αφορμή τα 60ά της γενέθλια, η diptyque αντλεί στοιχεία από τη δική της ιστορία, προκειμένου να επανεφεύρει τον εαυτό της και να εκπλήξει τους πάντες για μια ακόμα φορά.

Το οβάλ έγινε η πύλη του κόσμου της Diptyque

Από το ξεκίνημά της, το 1961, η Diptyque όρισε τους κώδικές της: το οβάλ σχήμα, την επανάληψη των γραμμών και των μοτίβων, την αλληλεπίδραση σχημάτων και χρωμάτων. Εμπνευσμένο από μενταγιόν του 18ου αιώνα, το οβάλ του υφάσματος Pretorien είναι αυτό που εμφανίζεται και στην ετικέτα των αρωμάτων diptyque. Οι απλές γραμμές του, σε μαύρο και λευκό, υποδέχονται τα γράμματα που χορεύουν – στη χαρακτηριστική γραμματοσειρά του Οίκου, εμπνευσμένη από το Κελτικό αλφάβητο – καθώς και τις εικονογραφήσεις, οι οποίες μέχρι το 2006 ήταν φτιαγμένες με ινδική μελάνη από τους ιδρυτές, που λάτρευαν τη χαρακτική.  Σε κάθε ετικέτα, σε κάθε προϊόν, το γράμμα γίνεται σύμβολο, το όνομα γίνεται εικόνα και η εικονογράφηση γίνεται ένα υπέροχο πεδίο για παιχνίδι.

Η limited edition συλλογή για τα 60 χρόνια

Εξήντα χρόνια μετά, η ίδια χαρούμενη και συμμετοχική διάθεση παραμένει εμφανής στην πρώτη επετειακή συλλογή, η οποία επανασυνδέεται με τους κώδικες και την ιστορία του Οίκου, γιορτάζοντας τη γραφιστική του κληρονομιά. Με προέλευση τις παιχνιδιάρικες γραμμές του οβάλ, τα νέα μοναδικά γραφιστικά μοτίβα που διακοσμούν τα κουτιά και τους γυάλινους περιέκτες τριών θρυλικών αρωμάτων, παράγουν συναρπαστικές δονήσεις σε μαύρο και λευκό και δημιουργούν μια πληθώρα οπτικών εφέ – αποδομούν το εμβληματικό οβάλ, ώστε να το αποκαλύψουν ακόμα καλύτερα.

Διακοσμημένο με ένα παιχνίδισμα μαύρων γραμμών σε λευκό φόντο, κάθε κερί χαρακτηρίζεται από τη φύση και την ένταση της γραμμικής κίνησης: λεπτές αλληλοκαλυπτόμενες καμπύλες για το Baies, επάλληλα ομόκεντρα σχήματα για το Figuier και εναλλασσόμενες αντιθετικές κάθετες γραμμές για το Roses. Το οβάλ εμφανίζεται σε όλα, αλλά με διαφορετικό τρόπο, αυτοσχεδιάζοντας ένα βαλς με ιλιγγιώδες τέμπο, δονείται και χορεύει όπως ποτέ άλλοτε. Για πρώτη φορά, το κεντρικό οβάλ καλύπτεται με κόκκινο, πράσινο και ροζ αντίστοιχα, απαλύνοντας την ένταση των μαύρων και λευκών στοιχείων.

Yorgo Tloupas: Ο ελληνικής καταγωγής designer πίσω από τη νέα συλλογή της Diptyque

Δημιουργίες του Yorgo Tloupas, ενός ελληνικής καταγωγής Παριζιάνου designer που διακρίνεται για τη σύγχρονη αντίληψή του πάνω στο graphic design και την καλλιτεχνική εξειδίκευσή του στην τυπογραφία και τα λογότυπα, οι νέες διακοσμήσεις αυτής της limited edition συλλογής, προσφέρουν μια μοναδική οπτική εμπειρία.

Αντανακλώντας το συμμετοχικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον Οίκο από το ξεκίνημά του, η νέα συλλογή diptyque μάς προσφέρει μια πραγματικά διαδραστική εμπειρία αντίληψης, όσφρησης και αίσθησης: η γραμμή, το χρώμα και το παιχνίδι ενώνονται σε μια κοινή πηγή ενέργειας. Ένας ζωηρός και παλλόμενος φόρος τιμής στη γραφιστική δημιουργικότητα της Diptyque.