ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η τάση στο μακιγιάζ που θα υιοθετήσεις το φετινό χειμώνα

Μετά το #yogaskin, την τάση που κυριαρχεί στο Instagram, ένα ακόμη trend στο μακιγιάζ έρχεται να μπει στη λίστα με όλα όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε το φετινό Χειμώνα. Γιατί το έχουμε πει πως το 2019 θα πειραματιστούμε, θα κάνουμε υπερβάσεις και θα ξεφύγουμε  από το συνηθισμένο μακιγιάζ μας. Ο λόγος για το monochromatic makeup look που τα τελευταία χρόνια το έχουμε δει να κυριαρχεί στα fashion show μεγάλων οίκων μόδας αλλά και στο red carpet πολλών επίσημων events (πρόσφατα στις Χρυσές Σφαίρες) και θέλει να χρησιμοποιείς την ίδια απόχρωση στα μάτια, τα χείλη- πολλές φορές  και τα ζυγωματικά- συνδυάζοντας ακόμη και το outfit σου. Ένας ακόμη λόγος για να πούμε το μεγάλο «ναι» ιδιαίτερα φέτος το Χειμώνα; Η ολοκαίνουργια  σειρά της MAC, MAC in Monochrome που μόλις βγήκε στα MAC stores, αλλά και στο site και έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

 

Εμπνευσμένη από τα catwalks  και τη λογική του επαναπροσδιορισμού των κλασικών trends με μία πιο σύγχρονη και ανανεωμένη αισθητική, η σειρά MAC in Monochrome έχει βασιστεί πάνω στις 6 iconic και πιο αγαπημένες αποχρώσεις στο μακιγιάζ Ruby Woo, Velvet Teddy, Candy Yum Yum, See Sheer, Diva και Heroine περιλαμβάνοντας μία σειρά προϊόντων στην ίδια απόχρωση που καλύπτουν κάθε ανάγκη στο μακιγιάζ μας: Σκιές, κραγιόν, lipglass, ρουζ, glitter. Βασικός στόχος; Να πετύχουμε το απόλυτο μονοχρωματικό MAC-ified look.

«Είναι ένας επαναπροσδιορισμός του τρόπου να κάνεις το μακιγιάζ των ματιών, των ζυγωματικών και των χειλιών με την ίδια απόχρωση- στην ίδια ένταση. Είναι κάτι σαν ωδή στη δεκαετία του ’80 αλλά με ένα πολύ πιο φρέσκο και νέο αέρα» λέει χαρακτηριτικά ο Terry Barber,  Director of Makeup Artistry της MAC.

 

Και όπως καταλαβαίνεις δε γινόταν να μην ξεχωρίσουμε την κόκκινη Ruby Woo απόχρωση για δύο βασικούς λόγους: 1. Γιατί λατρεύουμε το Ruby Woo (εμείς και όλη η υφήλιος) και 2. Γιατί η κόκκινη σκιά στο μακιγιάζ των ματιών θεωρείται ένα από τα πιο hot makeup trends (σου θυμίζω την πρόσφατη εμφάνιση της Lili Reinhart στις Χρυσές Σφαίρες και πιο παλιά της Margot Robbie αλλά και της Selena Gomez). Εν προκειμένω, στη συλλογή, θα βρεις το κλασικά αγαπημένο κραγιόν, ένα lipglass, ένα glitter, ένα ρουζ και δύο κόκκινες σκιές σε μία πλούσια κόκκινη και μια πιο ματ εκδοχή.