ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Η μοναδική στιγμή που σου επιτρέπουμε να μη φοράς αντηλιακό

Είναι ίσως ο μοναδικός beauty κανόνας που έχεις βαρεθεί να διαβάζεις σε αυτή εδώ τη στήλη τα τελευταία χρόνια. Αντηλιακό κάθε μέρα, πολλές- όσες- φορές την ημέρα χρειάζεται, χειμώνα- καλοκαίρι, είτε είσαι στην πόλη, είτε σε διακοπές στο βουνό, στη θάλασσα ή όπου αποφασίσεις.

Δες ακόμη: 8 χτενίσματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου αν είσαι καλεσμένη σε καλοκαιρινό γάμο

Κι όμως, υπάρχει αυτή η μόνη στιγμή στη ζωή σου, που σου επιτρέπουμε να φύγεις από το σπίτι χωρίς αντηλιακό. Όχι εμείς, δηλαδή, αλλά οι experts. Δεν είναι τα γενέθλιά σου, μήτε η γιορτή της Αγίας Παρασκευής που πλησιάζει, αλλά η στιγμή που θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νύφη.

Όπως εξηγούν πολλοί makeup artists, το αντηλιακό έχει πιο βαριά -και ενίοτε πιο λιπαρή- σύνθεση, επιβαρύνοντας κατά μία έννοια την επιδερμίδα και αλλοιώνοντας τη βάση του μακιγιάζ, που ειδικά στο νυφικό μακιγιάζ πρέπει να είναι πολύ σταθερή. Παράλληλα, ο αντηλιακός δείκτης SPF που περιέχουν τα αντηλιακά αντανακλάται με το φλας των φωτογράφων, με αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να βγαίνει πιο λευκή- εφέ μάσκας.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να φοράς καθόλου SPF. Αντιθέτως, μπορείς να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα με SPF και φυσικά ένα foundation με SPF15 που θα σου προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κεντρική Φωτογραφία:IMAXTREE