ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η μέθοδος των 4 δευτερολέπτων που θα κάνει τις τρίχες σου να μην γυρίζουν

Το ξύρισμα από μόνο του αρκεί για να δυσκολέψει τη ζωή σου αρκετά σε περιπτώσεις που, για παράδειγμα, κόβονται σημεία όπως το γόνατο και το αίμα δεν σταματά.

Οπότε, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι και τις τρίχες που αρχίζουν να γυρίζουν στο δέρμα, ειδικά μετά το καλοκαίρι, έπειτα από συνεχές ξύρισμα, θάλασσα, ήλιο, ταλαιπωρία…

Κι όμως, υπάρχει λύση στο ιδιαίτερο αυτό πρόβλημα και βρίσκεται μέσα στο φαρμακείο του μπάνιου σου.

Τι χρειάζεσαι

Κρέμα με 1% περιεκτικότητα σε υδροκορτιζόνη.

Τι κάνεις

Αμέσως μετά το ξύρισμα, εφάρμοσε την κρέμα (σε ποσότητα όσο ένα μπιζέλι) σε όποια περιοχή έχει κοκκινίσει και είσαι περισσότερο επιρρεπής στο γύρισμα των τριχών (όπως οι μασχάλες και η γραμμή του μπικίνι). Συνέχισε την εφαρμογή της κρέμας στις ερεθισμένες περιοχές δύο φορές την ημέρα, για λίγες ημέρες (όχι όμως περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να λεπτύνει το δέρμα) μέχρι να υποχωρήσει η φλεγμονή.

Πώς λειτουργεί

Η χρήση της κρέμας όχι μόνο καταπραΰνει τη φαγούρα αλλά βοηθά και να μειωθεί το πρήξιμο, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον εγκλωβισμό της τρίχας στο δέρμα. Επιπλέον, επιταχύνει την επούλωση των υφιστάμενων φλεγμονών, εκείνων δηλαδή που απέκτησες πριν διαβάσεις αυτό το άρθρο.