ΜΑΛΛΙΑ

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Μάσκα για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

Αν τα μακριά μαλλιά είναι μέσα στα #hairgoals σου για το καλοκαίρι που έρχεται, τότε η παρακάτω diy συνταγή είναι αυτή που εδώ και καιρό περίμενες σε αυτή τη στήλη. Με τρία μόλις υλικά από την κουζίνα σου και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, αυτή η μάσκα θα δυναμώσει τα μαλλιά σου, κάνοντάς τα να μακραίνουν πιο γρήγορα μετά από ενταστική χρήση.

 

Για τη μάσκα θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1-2  αυγά (ανάλογα το μήκος των μαλλιών σου)

Η προετοιμασία θα σου πάρει ελάχιστα λεπτά.

Αρχικά, φρόντισε το λάδι καρύδας να είναι σε υγρή μορφή, έτσι ώστε να αναμειχθεί πιο εύκολα με τα υπόλοιπα στυστατικά. Αν όχι, ζέστανέ το για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και άφησέ το να κρυώσει. Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε τα αυγά και «χτύπησέ» τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και συνέχισε προσθέτοντας το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργθεί η μάσκα.

Άπλωσέ τη σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, ξεκινώντας από τις ρίζες έως στις άκρες και κάνε ελαφρύ μασάζ, που θα τονώσει τη ροή του αίματος και θα  δυναμώσει τις ρίζες, βοηθώντας στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Σε αυτό το σημείο, βάλε ένα σκουφάκι μπάνιου και άφησέ τη μάσκα να απορροφηθεί τουλάχιστον για 30 λεπτά. Τέλος, λούσε τα μαλλιά σου, ως συνήθως, με χλιαρό νερό- όχι ζεστό- και το σαμπουάν σου.

Ο συνδυασμός του αυγού, του ελαιόλαδου και του έλαιου καρύδας συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών, ενυδατώνοντάς τα παράλληλα.