ΜΑΛΛΙΑ

Η απόλυτη μεταμόρφωση: Γίνε κούκλα με (ή χωρίς) μπούκλα

Ξυπνάς, βλέπεις τα μαλλιά σου σε ανάρμοστη στάση, σε πιάνει μία θλίψη. Εικόνα οικεία και καθημερινή που έχει συμβεί σε όλες μας ανεξαιρέτως.

Ένα τέτοιο πρωινό δύο κορίτσια αποφάσισαν να φέρουν τα πάνω κάτω, να κάνουν τα ίσια σγουρά και τούμπαλιν για να αποδείξουν πως το μαλλί αλλάζει ριζικά την εικόνα, όπως και τη γυναικεία διάθεση.

Η αποστολή είχε κωδικό όνομα ”Απόλυτη Μεταμόρφωση” και εμείς, η Μίκα Κοντορούση, γειτόνισσα δημοσιογράφος από το news247.gr και η Δέσποινα Δημά (το γνωστό κορίτσι του Cosmo.gr) φτάσαμε στο κομμωτήριο ‘PetroHair’ με τα ”όπλα” μας έτοιμες για μεγάλες αλλαγές.

Μία πρώτη γεύση της κατάστασης

 

Τα σγουρά μαλλιά της Μίκας θα τα αναλάμβανε το πιστολάκι της Philips ProCare και το δικό μου το ίσιο μέχρι αηδίας το σίδερο για μπούκλες Multi-Curler 4 σε 1.

 

 

Θα σου κάνω μία μικρή περιγραφή των κεφαλιών μας για να ταυτιστείς και να καταλάβεις πόσο δύσκολο ήταν το έργο. Το κεφάλι της Μίκας θα μπορούσε να βρίσκεται, υπό τη μορφή φωτογραφίας, δίπλα στη φράση ”Μαζί με εμένα ξυπνά και η ζούγκλα”. Τροπικό δάσος σε τυφώνα. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κρατήσεις για το ένα από τα δύο έκτακτα περιστατικά.

Πήγες στη ζούγκλα; Φύγε και κάνε ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Στέπα της Ρωσίας για να βρεις το δικό μου κεφάλι. Μαλλί ίσιο. ”Πρόκα” σου λέω. Ούτε υποψία κυματισμού δεν έχει αυτό το κεφάλι. Ούτε το θαλασσινό νερό δεν το τρομάζει. Μπαίνεις στη θάλασσα, βγαίνεις, στεγνώνει με το αλάτι επάνω και το αποτέλεσμα είναι ολόισιο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορώ να ζω άλλο με αυτή τη βαρετή τρίχα στο κεφάλι. Θα τα κάνω σγουρά, έχω πίστη και θα τα καταφέρω.

Στη μάχη της μπούκλας

Φαντάζομαι καταλάβατε πως η απόλυτη μεταμόρφωση ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί πάση θυσία. Είχαμε κάνει και προ-κομμωτηριακές δηλώσεις σε φίλους και συγγενείς οπότε όλοι περίμεναν να δουν την αλλαγή.

Καθίσαμε στις καρέκλες μας, απλώσαμε τις βούρτσες, και τα πιστολάκια πήραν φωτιά. Τώρα που το βλέπω αποστασιοποιημένα δεν θα σας το κρύψω. Ήμουν επιφυλακτική και δύσπιστη. ”Σιγά μη γίνει το δικό μου το μαλλί μπούκλα. Σιγά μη σταθεί αυτή η ανόητη τρίχα.” Αυτά έλεγα ενώ οι τούφες μου άλλαζαν μορφή. Κορίτσια αποκτούσα μπούκλες. Το Multi-Curler 4 σε 1 αποδεικνυόταν μαγικό και έμπαινε στη λίστα μου με τα αγαπημένα και απαραίτητα προϊόντα.

 

Και σα να μην έφτανε η μπούκλα ανακάλυψα και μία θήκη με ακόμη τρία εξαρτήματα για διαφορετικό χτένισμα. Πού ζούσα τόσο καιρό; Γιατί δεν έβλεπα μπροστά μου, υποβάλλοντας τον περίγυρό μου στο ”μαρτύριο της ποντικοουράς”; Μπορούσα να σγουραίνω το μαλλί μου με τόσο εύκολο τρόπο και βίωνα την απόλυτη άγνοια; Thank God Philips άνοιξα τα μάτια μου.

 

Τα ”άγρια” που έγιναν ήμερα

Αφού φτιάχτηκαν τα δικά μου μαλλιά υπάρχει ελπίδα για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ποιότητας τρίχας και μήκους. Και αποτέλεσμα που διαρκεί. Όχι τη μία κούκλα και την άλλη πανούκλα. Έχουν περάσει 3 ημέρες και το μαλλί είναι για φωτογράφιση σας λέω. Ακούστε την παθούσα.

Τον δικό μου ενθουσιασμό διαδέχθηκε το θαύμα. Αυτό που συνέβη στο κεφάλι της Μίκας δεν το είχε διανοηθεί άνθρωπος. Πάντα με τη ”θαλασσοταραχή” στα μαλλιά ποτέ δεν την είχαμε δει με ίσιο. Είναι πολλά τα μαλλιά αυτού του κοριτσιού και πώς να τα κουμαντάρεις;

 

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται για αυτό και το πιστολάκι ProCare της Philips ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Μικρό, ελαφρύ, με 6 ρυθμίσεις ταχύτητας και θερμοκρασίας και προηγμένη τεχνολογία EHD που βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

 

Ποιος να το πίστευε πως μετά από λίγη ώρα το πριν και το μετά της Μίκας θα γραφόταν στην ιστορία της τρίχας. Τούφα την τούφα και ξεχαστήκαμε. Το αχανές τοπίο του κεφαλιού της μπήκε σε τάξη, οι αυθάδεις τρίχες φρονίμεψαν και η ζούγκλα εξαφανίστηκε δια μαγείας. Τι αποτέλεσμα ήταν αυτό; Τι καταπληκτικό φορμάρισμα αντίκριζαν τα μάτια μου; Όχι δείτε και μόνες σας τη συγκριτική εικόνα κι αν δεν πειστείτε, που αποκλείεται, το συζητάμε.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια τον Πέτρο, τον Ανδρέα, τον Σεζάρ και την Ευαγγελία από το Petrohair. Σπύρου Μερκούρη 5C, Παγκράτι