BEAUTY NEWS

Green Beauty: Οι δεσμεύσεις βιωσιμότητας της Garnier έως το 2025

Πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό Global Green Beauty event της Garnier. Κεντρικός ομιλητής αποτέλεσε ο Global Brand President της Garnier, Adrien Koskas, καθώς και οι Sustainability Experts. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού event έγινε η παρουσίαση του Green Beauty προγράμματος του brand καθώς και οι δεσμεύσεις του ως προς τη βιωσιμότητα.

Με τις περιβαλλοντικές, υγειονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε να είναι υψίστης σημασίας και να απαιτούν την επανεστίαση του ρόλου των μαρκών στην σημερινή κοινωνία, οι προσδοκίες των καταναλωτών έχουν αλλάξει. Πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι θέλουν μάρκες που να τις εμπιστεύονται, να είναι διαφανείς και να αναλαμβάνουν πραγματικά τη δέσμευση να βελτιώνονται –ιδίως σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο που έχουν στον πλανήτη. Η βιωσιμότητα αποτελεί δέσμευση της Garnier εδώ και πολλά χρόνια· αναπτύσσοντας πιο φυσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά από βιώσιμους πόρους και δίκαιου εμπορίου, ακόμα και φέρνοντας, για πρώτη φορά, προϊόντα βιολογικής πιστοποίησης στη μαζική αγορά της περιποίησης. Τώρα, η Garnier θέλει να κάνει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα, να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία της ομορφιάς και να ανοίξει τον δρόμο για όλους μας. Η πρωτοβουλία «Green Beauty» της Garnier είναι μια ολιστική, ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας. Στόχος είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από τους ακόλουθους τομείς.

Οι δεσμεύσεις βιωσιμότητας της Garnier:

Aνακυκλώσιμες & Aνακυκλωμένες Συσκευασίες:

Έως το 2025, η Garnier έχει σαν στόχο τη χρήση 0% Νέου Πλαστικού στις συσκευασίες της, εξοικονομώντας έτσι 37.000 τόνους πλαστικού τον χρόνο*.
Έως το 2025, όλες οι συσκευασίες θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον:

Έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές.
Έως το 2025, το 100% των νέων προϊόντων Garnier θα έχουν βελτιωμένο περιβαλλοντικό προφίλ.

Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:

Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών μας θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.
Οι εκπομπές CO2 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 72%**.

Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές:

Έως το 2025, η Garnier θα ενδυναμώσει 800 κοινότητες παγκοσμίως, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλληλέγγυου Πορισμού.

Δράσεις της Garnier κατά της ρύπανσης από πλαστικά

 

Μάλιστα, η εκκίνηση της «Green Beauty» συνοδεύεται από ένα κύμα λανσαρισμάτων νέων προϊόντων. Κάθε νέο λανσάρισμα υποστηρίζει με τη σειρά του τις βιώσιμες δεσμεύσεις της μάρκας, όπως η σειρά Garnier Bio Hemp, με νέα συσκευασία από χαρτόνι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και Garnier Botanic Therapy Ecopack, με μειωμένη ποσότητα χρησιμοποιούμενου πλαστικού κατά 80% συγκριτικά με μπουκάλια της μάρκας αντίστοιχης χωρητικότητας. Παράλληλα, η δέσμευση της Garnier για «Green Beauty» έχει σαν στόχο επίσης να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές τη στιγμή της αγοράς. Φιλοδοξία της Garnier είναι να εκπαιδεύει τους καταναλωτές, πάνω σε θέματα όπως η ανακύκλωση, σε όλα τα ψηφιακά σημεία επαφής με τη μάρκα.

Επιπλέον, ως μέρος του προγράμματος L’ Oréal for the Future, η Garnier θα είναι η πρώτη μάρκα που θα εφαρμόσει τη Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου Προϊόντος. Αυτό στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των προϊόντων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Έχοντας ήδη τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή στη Γαλλία και στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, το σύστημα αυτό αποδίδει σε κάθε προϊόν μια βαθμολογία βιωσιμότητας, από το Α μέχρι το Ε, με την ένδειξη «Α» να αντιστοιχεί σε προϊόντα με εξαιρετικά καλό προφίλ. Η βαθμολογία βασίζεται σε 14 περιβαλλοντικούς παράγοντες – από την πηγή προέλευσης, την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη χρήση και την ανακύκλωση. Τα δεδομένα επαληθεύονται από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Bureau Veritas Certification. Η Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Garnier θα είναι προσβάσιμη για τους καταναλωτές, αρχικά, στην ιστοσελίδα περιποίησης μαλλιών της μάρκας στη Γαλλία και αργότερα σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, για να συμβάλει έμπρακτα στην καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά, η Garnier συνεργάζεται με δύο ΜΚΟ: Την Ocean Conservancy, για να βοηθήσει με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ρύπανσης από τα πλαστικά και την Plastics For Change, για να βοηθήσει με τον κοινωνικό αντίκτυπο της ρύπανσης από τα πλαστικά. «Δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και να καινοτομήσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον. Θα πάρει χρόνο, αλλά η «Green Beauty» δέσμευσή μας για θα μεταμορφώσει την Garnier και ευελπιστούμε και τη βιομηχανία της ομορφιάς στο σύνολό της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Adrien Koskas, Πρόεδρος της Garnier.