ΠΡΟΣΩΠΟ

Γλυκερίνη: 4 οφέλη της στην επιδερμίδα μας και σε ποια skincare προϊόντα θα τη βρεις

Pexels

Ενώ πολλά skincare συστατικά είναι γνωστά για τις ανανεωτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες, με πιο γνωστό το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη είναι ένας αρκετά «υποτιμημένος» ενυδατικός παράγοντας που αξίζει να γνωρίζεις. (Το πιθανότερο είναι βέβαια, να χρησιμοποιείς ήδη ένα skincare προϊόν με γλυκερίνη στην επιδερμίδα σου).

 

 

Γιατί η γλυκερίνη αξίζει μία θέση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου; Ποια τα οφέλη της; Σε ποια skincare προϊόντα θα τη βρεις;

Τι είναι η γλυκερίνη;

Η γλυκερίνη -ή αλλιώς γλυκερόλη- είναι μια άχρωμη, άοσμη αλκοόλη ζάχαρης. Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1779 από έναν Σουηδό επιστήμονα που απομόνωσε κατά λάθος την ένωση, ενώ έφτιαχνε σαπούνι από ελαιόλαδο. Αν και η γλυκερίνη προερχόταν ιστορικά από φυτικά και ζωικά λίπη, μπορεί επίσης να συντεθεί χημικά. Είναι μη τοξική και έχει παχύρρευστη υφή, καθιστώντας τη αρκετά δημοφιλή σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των φαρμάκων και της περιποίησης του δέρματος.  Εδώ βέβαια είμαστε για να κάνουμε focus στο skincare.

Ούσα εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό (υγροσκοπική ουσία), η γλυκερίνη έχει την ικανότητα να απορροφά νερό από άλλες πηγές (όπως από το περιβάλλον ή από το χόριο) και να αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να έχει μία δροσερή και υγιή όψη.

4 οφέλη που έχει η γλυκερίνη στην επιδερμίδα μας

-Συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η γλυκερίνη έχει απίστευτες ενυδατικές ιδιότητες και γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται μέσα στα top skincare συστατικά για βαθιά ενυδάτωση, ιδιαίτερα το χειμώνα. Μάλιστα, θα τη συναντήσει κανείς στη λίστα συστατικών σε πολλές φαρμακευτικές κρέμες για την αντιμετώπιση της υπερβολικής ξηρότητας, της αφυδάτωσης και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

-Βοηθά στην προστασία του δέρματος από «σκληρά» προϊόντα και στην καλύτερη λειτουργία του φραγμού

Χάρη στην ιδιότητά της να διατηρεί το δέρμα απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στα πιο «σκληρά» προϊόντα ιδιαίτερα στον καθαρισμό του προσώπου, τα οποία αφαιρούν τα φυσικά έλαια. Κάπως έτσι, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του φραγμού.

– Προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας

Τα προϊόντα που περιλαμβάνουν γλυκερίνη, υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας στο δέρμα, κάτι που επιτρέπει στα φυσικά έλαια να θρέψουν και να επανορθώσουν την επιδερμίδα.

– Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος

Σε αντίθεση με άλλους ενυδατικούς παράγοντες που έχουν πιθανές παρενέργειες, η γλυκερίνη είναι σε γενικές γραμμές ένα ασφαλές συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανονικό, μικτό, ξηρό και λιπαρό δέρμα.

Σε ποια skincare προϊόντα θα βρεις τη γλυκερίνη

Ομολογουμένως, μιας και η γλυκερίνη θεωρείται safe συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας, θα τη βρεις σε μία μεγάλη ποικιλία skincare προϊόντων: Από τις κρέμες ημέρας και τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου, έως τους ορούς και μάσκες προσώπου, χαρίζοντας extra ενυδάτωση.