ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Glass Skin: Πώς θα πετύχεις μία λαμπερή και διάφανη βάση στο πρόσωπό σου

Imaxtree Imaxtree

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει μία λαμπερή, φωτεινή βάση στο μακιγιάζ της; Ποια θα πει «όχι» σε μερικά μυστικά ομορφιάς που, αν μη τι άλλο, μπορεί να αξιοποιήσει- κάνοντάς τα πράξη- τώρα στην καραντίνα, που ο χρόνος είναι με το μέρος της;

 

 

Και όπου λαμπερή- διάφανη βάση και μακιγιάζ, οι Κορεάτισσες πρώτες. Κάπως έτσι, «δημιούργησαν» πριν λίγα χρόνια την τάση «glass skin», ένα από τα πιο δημοφιλή beauty trends, που στην ουσία θέλει η επιδερμίδα να γίνεται τόσο λαμπερή και διάφανη, όσο το γυαλί (εξ ου και το όνομα).

Στόχος είναι το δέρμα του προσώπου να είναι απαλό, ενυδατωμένο, με μία λάμψη υγείας που πηγάζει μέσα από την ίδια την επιδερμίδα, μακριά από τις πολλές στρώσεις foundation ή τις «βαριές»- καλυπτικές υφές καλλυντικών.

Στην πραγματικότητα, για να πετύχεις το «glass skin» θα πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση στη skincare ρουτίνα σου, κάνοντας layering, με τα σωστά προϊόντα: Ξεκινώντας από το σωστό καθαρισμό, την ενυδάτωση και στο τέλος, τις λάμψεις στα ψηλά σημεία του προσώπου (όπως τα ζυγωματικά). Αυτή άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία του trend. Η επιδερμίδα να δείχνει τόσο λαμπερή, όσο το γυαλί. Κι αν θέλεις να πειραματιστείς με το trend, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις όλα τα βήματα, όπως τα δείχνει, στο παρακάτω βίντεο η celebrity makeup artist, Katie Jane Hughes.

Δύο πράγματα που πρέπει να αποφύγεις; Η ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς (να μην κάνεις υπερβολές) και οι άγαρμπες κινήσεις με το πινέλο ή τα εργαλεία του μακιγιάζ.

Good luck!