ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Γιατί χρειάζεσαι ένα διπλό συμπύκνωμα στη beauty ρουτίνα σου

Μπορεί η έντονη γυαλάδα στο πρόσωπό σου, ένα σπυράκι της τελευταίας στιγμής, οι πανάδες  ή ακόμη και οι κοκκινίλες να χαλάσουν τη διάθεσή σου ή απλά να σε οδηγήσουν σε υπερβολές στο μακιγιάζ σου; Τι γίνεται όμως, όταν ένα απλό προϊόν βλέπεις πως δεν αρκεί; Η απάντηση απλή: Ξέρεις πως, αυτή είναι η καταλληλότερη  στιγμή να εντάξεις στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου, ένα διπλό συμπύκνωμα ημέρας και νύχτας. Τι είναι όμως τα διπλά συμπυκνώματα, πώς λειτουργούν, ποια δερματικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και πώς τα χρησιμοποιείς;

 

Στην ουσία, τα διπλά συμπυκνώματα δρουν στοχευμένα και αποτελούν το πρώτο βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας, μιας και εφαρμόζονται πριν από τις κρέμες ημέρας και νύχτας. Στην ουσία αποτελούν εντατικές, 24H/24H ριζικές θεραπείες- αγωγές ημέρας και νύχτας που λειτουργούν συντονισμένα με τη χρονοβιολογία του δέρματος και συνδυάζουν εξειδικευμένα ενεργά συστατικά, συμπυκνωμένες υφές, που δρουν διαφορετικά για την ημέρα και τη νύχτα, παρέχοντας μία ριζική λύση για την καταπολέμηση ενός συγκεκριμένου κάθε φορά δερματικού προβλήματος.

Κάπως έτσι, τα εργαστήρια της Lierac δημιούργησαν τη σειρά «Les Specifiques» που περιλαμβάνει προϊόντα με διπλό συμπύκνωμα ημέρας και νύχτας για τις ατέλειες, τις κηλίδες και την ερυθρότητα που προσφέρουν μία άμεσα στοχευμένη περιποίηση στην επιδερμίδα. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, μετά τις 7 ημέρες, τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα είναι ορατά, ενώ με την πάροδο των εβδομάδων, η επιδερμίδα διορθώνεται. Plus: Και τα τρία διπλά συμπληρώματα έχουν εκλεπτυσμένο άρωμα και απαλή υφή, ενώ συστήνονται και στις γυναίκες που αναζητούν μια εντατική αγωγή για να χρησιμοποιούν στο ενδιάμεσο των επαγγελματικών ή δερματολογικών θεραπειών.

 

Πώς τα χρησιμοποιείς; Το πρωί, εφαρμόζεις το συμπύκνωμα ημέρας σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, πριν από την ενυδατική κρέμα σου. Συνεχίζεις με την εφαρμογή αντηλιακής προστασίας, αν είναι απαραίτητο. Το βράδυ, εφαρμόζεις το συμπύκνωμα νύχτας σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, πριν από την κρέμα νύχτας.

Για τις επίμονες ατέλειες:

Για αρχή όπου ατέλειες βάλε μόνιμη γυαλάδα, διεσταλμένοι πόροι, ανομοιογενής υφή της επιδερμίδας, σπυράκια, μαύρα στίγματα. Έπειτα σημείωσε πως σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι ατέλειες δεν είναι κάτι που αγγίζει μόνο τους εφήβους, αλλά επηρεάζει το 41% των ενήλικων γυναικών και μπορεί να οφείλεται σε ενδογενείς (βλέπε εφηβεία, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, στρες κλπ) αλλά και εξωγενείς παράγοντες (όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, η μη ισορροπημένη διατροφή, οι ακτίνες UV, η ρύπανση  κλπ).

Διπλό συμπύκνωμα για resurfacing

 

Βασισμένο στο πρωτόκολλο του resurfacing για βαθύ καθαρισμό, μία αισθητική τεχνική που επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, αυτή η διπλή σύνθεση ημέρας και νύχτας περιέχει το ίδιο δίδυμο ενεργών συστατικών: γλυκονικό ψευδάργυρο και σαλικυλικό οξύ. Δρώντας συνδυαστικά, αυτά τα συστατικά ελέγχουν την παραγωγή του σμήγματος, εκλεπτύνουν τους διεσταλμένους πόρους και σβήνουν τις ατέλειες και τα σημάδια. Το απαλό, δροσερό χαρακτηριστικό του άρωμα συνδυάζει νότες βελούδινου ροδάκινου, σταφυλιού και ξύλου δίνοντας μία άμεση αίσθηση ευεξίας και καθαρότητας, που δεν μπορείς να αντισταθείς.

Για τις κηλίδες:

Το δέρμα φυσικά παράγει μελανίνη και την κατανέμει ομοιόμορφα στα κύτταρα της επιδερμίδας για τον σχηματισμό μιας προστατευτικής ασπίδας. Όταν αυτή η όμορφη αρμονία διαταράσσεται, το δέρμα εμφανίζει κηλίδες ή πανάδες. Οι ακτίνες UV και  οι ορμόνες  προκαλούν αύξηση στη σύνθεση της μελανίνης και  ενεργοποιούν τα μελανινοκύτταρα, ενώ όσο το δέρμα γερνάει, χάνει την πυκνότητα και το πάχος του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  οι δυσχρωμίες να γίνονται περισσότερο ορατές.

Διπλό συμπύκνωμα αποχρωματισμού για τις επίμονες κηλίδες

 

Σε συνεργασία με μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων και ιατρών, οι ερευνητές των Εργαστηρίων LIERAC εμπνεύστηκαν από τις συνδυασμένες αισθητικές τεχνικές LED και peeling για να εντοπίσουν τα πιο κατάλληλα ενεργά συστατικά για την καταπολέμηση των κηλίδων δημιουργώντας αυτή τη διπλή σύνθεση ημέρας και νύχτας, που  περιέχει το ίδιο τρίο ενεργών συστατικών με τη σειρά, που δρουν στοχευμένα στις αναδυόμενες, ορατές και επίμονες κηλίδες. Το δροσερό λουλουδάτο άρωμα συνδυάζει νότες εσπεριδοειδών με το αισθησιακό ροδόξυλο, τη θηλυκή μανόλια και το πλούσιο λευκό musk.

Για την έντονη ερυθρότητα:

Το 62% των γυναικών ισχυρίζονται ότι έχουν αντιδραστική, ευερέθιστη ή υπερευαίσθητη επιδερμίδα, που μπορεί να επιδεινωθεί από τα έντονα συναισθήματα, το στρες και την κούραση που πυροδοτούν την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών, αλλά και από το κλίμα, τη ρύπανση, τη διατροφή αλλά και τις ορμονικές διαταραχές. Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ του δέρματος και του νευρικού συστήματος, οι τελευταίες έρευνες στον κλάδο έριξαν φως στη διαδικασία ερεθισμού του δέρματος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της σειράς Rosilogie.

Διπλό συμπύκνωμα για την εξουδετέρωση της επίμονης ερυθρότητας

 

Με έμπνευση από έρευνες στο πεδίο της νευροεπιστήμης και με οδηγό την έννοια της χρονοβιολογίας του δέρματος, δημιουργήθηκε η παραπάνω διπλή σύνθεση ημέρας και νύχτας που περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με τη σειρά που καταπραΰνουν τη διάχυτη ερυθρότητα και την αίσθηση καύσου, ενώ θέτουν τέλος στην επίμονη ερυθρότητα και στα ορατά αγγεία. Το καλύτερο; Αφήνει στην επιδερμίδα ένα λουλουδάτο musk άρωμα, με γιασεμί, γαρδένια και musk, που ενισχύει την καταπραϋντική αίσθηση και την αίσθηση ευεξίας.

Σε λίγες ημέρες, όλα τα διπλά συμπυκνώματα θα είναι διαθέσιμα στο πλησιέστερο Φαρμακείο, Hondos Center ή Carelab.