ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα 2 διαφορετικά concealers στο μακιγιάζ σου

Imaxtree Imaxtree

Αρχικά, νομίζω ότι συμφωνείς μαζί μου πως το concealer είναι το «μαγικό» ραβδάκι κάθε γυναικείου νεσεσέρ. Αυτό που καμουφλάρει τα σημάδια από το ξενύχτι (ακόμη κι αν έχεις γυρίσει ξημερώματα και έχεις δώσει δικαιώματα), που καλύπτει τους μαύρους κύκλους, που φωτίζει το βλέμμα, που σε κάνει να δείχνεις πιο ξεκούραστη και αναζωογονημένη. Πολλές φορές, όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που έχεις ανάγκη. Το βλέμμα σου δείχνει πιο «βαρύ» και η επιδερμίδα σου σ’ αυτό το σημείο αρκετά φορτωμένη. Μήπως φταίει το γεγονός πως χρησιμοποιείς μόνο ένα (concealer);

Γιατί να χρησιμοποιήσεις δύο διαφορετικά concealers:

Φυσικά, η ιδέα του να χρησιμοποιούνται (τουλάχιστον πολλές φορές) δύο concealers ή μάσκαρα στο μακιγιάζ, δεν είναι καινούργια. Αρκετοί επαγγελματίες makeup artists συνηθίζουν να απλώνουν ένα concealer κάτω από την περιοχή των ματιών και ένα πάνω στις σκούρες κηλίδες, στα σπυράκια ή σε τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο για extra κάλυψη. Η διαφορά στην περίπτωση του makeup artist Colby Smith (όπως αποκαλύπτει στο Αμερικάνικο Allure) είναι πως χρησιμοποιεί δύο concealers μόνο για την περιοχή κάτω από τα μάτια, προκειμένου να καμουφλάρει δηλαδή, τους μαύρους κύκλους, τις αντιαισθητικές σκιές και τις σακούλες.

Ο λόγος απλός, όπως εξηγεί ο ίδιος: «Είμαι πολύ περήφανος που τελικά πετυχαίνω ένα πολύ natural αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, διατηρώντας φρέσκο το look. Στην ουσία είναι ένα extra βήμα στη ρουτίνα του μακιγιάζ που κάνει το δέρμα να δείχνει πολύ φυσικό. Με αυτόν τον τρόπο, οι λεπτές γραμμές και η ξηρότητα κάτω από τα μάτια μειώνονται. Επίσης, η επιδερμίδα σ’ αυτή την περιοχή δείχνει ομοιόμορφα ντελικάτη. Στην πραγματικότητα, εφαρμόζουμε τον κανόνα του «less is more».

Τα σωστά βήματα αν θέλεις να ακολουθήσεις το trick του makeup artist:

Αρχικά, χρησιμοποίησε μία ανοιχτή απόχρωση concealer εφαρμόζοντάς την ταμποναριστά από την εσωτερική γωνία των ματιών έως τη μέση περίπου, με ένα flat brush (πινέλο για τις σκιές ματιών), δίνοντας έμφαση στα σημεία που είναι πιο «σκοτεινά» ή πιο μωβ. «Έτσι, πετυχαίνεις κάλυψη με ένα natural εφέ» αναφέρει χαρακτηριστικά. Έπειτα, άπλωσε το δεύτερο concealer από τη μέση των ματιών έως τις εξωτερικές γωνίες, επιλέγοντας μία απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο με αυτή του foundation που χρησιμοποιήθηκε στην επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί, αυτή η περιοχή των ματιών (προς την εξωτερική γωνία) συνήθως έχει τον ίδιο τόνο με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Αποτέλεσμα; Αφενός, η περιοχή κάτω από τα μάτια δεν έχει άλλο χρωματικό- πιο ανοιχτό- τόνο (ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ) σε σχέση με την υπόλοιπη επιδερμίδα του προσώπου, αφετέρου, δεν χρειάζεται να καλυφθεί όλη η περιοχή με ένα «βαρύ» στη σύνθεσή του concealer. Τέλος, ο Smith αφού έκανε blending, με τις άκρες των δαχτύλων του ταμπόναρε την περιοχή ώστε να σβηστούν τυχόν λεπτές γραμμές και να γίνει πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.