ΠΡΟΣΩΠΟ

Γιατί πρέπει να απλώνεις τα skincare προϊόντα και στο ντεκολτέ σου

Pexels

Είναι γεγονός πως η πανδημία εκτόξευσε τις πωλήσεις των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, σε σύγκριση με αυτές στην κατηγορία του μακιγιάζ. Και λογικό ακούγεται αν σκεφτείς πως δύο χρόνια σχεδόν #μείναμεσπίτι. Παρ’ όλα αυτά, κάτι που ξεχνάμε οι περισσότερες είναι πως επιδερμίδα δεν έχουμε μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό, το ντεκολτέ, το σώμα μας γενικότερα. Κι ενώ για το λαιμό έχουμε μιλήσει πολλές φορές από αυτή εδώ τη στήλη, αυτή τη φορά θα κάνουμε focus στο ντεκολτέ.

Γιατί πρέπει να απλώνεις τα skincare προϊόντα και στο ντεκολτέ σου; Πώς θα φροντίσεις σωστά αυτό το σημείο του σώματός του;

Tο ντεκολτέ είναι στην ουσία η περιοχή που ξεκινά κάτω από το πηγούνι σου —συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του λαιμού— μέχρι το στήθος. Σκέψου το χοντρικά, στο σημείο που ψεκάζεις το άρωμά σου.

Γιατί χρειάζεται να απλώνεις τις κρέμες και στο ντεκολτέ σου;

Όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, θα πρέπει κανείς να φροντίζει την επιδερμίδα στο ντεκολτέ του, όπως αυτή του προσώπου του, μιας και αυτή η περιοχή πλήττεται πρώτη μαζί με το λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου, από τις επιπτώσεις του χρόνου, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, εμφανίζοντας σημάδια γήρανσης και εξανθήματα (όπως η δημιουργία πτυχώσεων και βαθιών ρυτίδων, πανάδων, καφέ κηλίδων κλπ). Αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων και εξαιτίας των λιγότερων, σμηγματογόνων αδένων, της μικρότερης, μυϊκής υποστήριξης σ’ αυτό το σημείο, αλλά και των περιβαλλοντικών επιθέσεων, της έλλειψης περιποίησης κλπ.

Μάλιστα, οι περισσότεροι ξεχνούν να περιποιηθούν και να προστατεύσουν το δέρμα τους σ’ αυτήν την περιοχή ακόμη και με το αντηλιακό, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι αρκετά εκτεθειμένη και επιρρεπής σε ηλιακά εγκαύματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρα σημάδια γήρανσης ή ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Πώς θα φροντίσεις σωστά αυτή την περιοχή;

Σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο, καλό είναι να ακολουθείς τη skincare ρουτίνα που ακολουθείς και στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο προϊόν στον καθαρισμό σου, που δεν θα αφυδατώσει την επιδερμίδα, κάνε απολέπιση με την ίδια συχνότητα που κάνεις στο πρόσωπό σου (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και κάποιο peeling toner, άπλωσε μία ποσότητα από την ενυδατική σου ή την εξειδικευμένη κρέμα- αν έχεις- για το λαιμό και το ντεκολτέ σου και φυσικά μην ξεχνάς, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που φοράμε tops με ανοιχτή λαιμόκοψη, να απλώνεις το αντηλιακό σου.