ΠΡΟΣΩΠΟ

Γιατί να βάλεις το serum στη ρουτίνα ομορφιάς σου

iStock

Είτε λατρεύεις τα κορεάτικα τελετουργικά ομορφιάς που υπαγορεύουν 12 βήματα στη skincare ρουτίνα σου, είτε ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που ο καθημερινός χρόνος που έχουν να αφιερώσουν στην περιποίηση της επιδερμίδας τους είναι περιορισμένος, το serum αποτελεί βασικό πρωταγωνιστή σε κάθε beauty routine. Δεν είναι άλλωστε τυχαία ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα-μυστικά ομορφιάς των δερματολόγων, beauty editors και skin experts σ’ όλο τον κόσμο.

 

Γιατί όμως αυτή η εμμονή με τα serums; Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο σημαντικά για την υγεία του δέρματος και τη ρουτίνα ομορφιάς μας;

Αρχικά, τα εξαιρετικά ενεργά συστατικά τους σε υψηλές περιεκτικότητες που προσφέρουν στην επιδερμίδα ένα τεράστιο εύρος στοχευμένων δράσεων, όπως ενυδάτωση, λάμψη, προστασία, επανόρθωση, αντιγήρανση, αντιοξειδωτική θωράκιση κ.ά.

Παράλληλα, μιας και έχουν ως βάση τους το νερό και ευδιάλυτα συστατικά, τα περισσότερα serums έχουν υγρή, λεπτόρρευστη μορφή ή gel υφή- απορροφώνται πιο βαθιά και ενισχύουν πραγματικά την υγεία του δέρματος, προσφέροντάς του άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Βασικός σκοπός τους; Η βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας αλλά και η ενίσχυση της δράσης των θεραπειών ή προϊόντων π.χ της κρέμας ημέρας ή νύχτας που έπονται στην ρουτίνα, μιας και στοχεύουν πάνω σε διάφορες ανάγκες όπως αναφέραμε παραπάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που αν με ρωτάς, εδώ Βιβή, όχι μόνο δεν τα παραλείπω ποτέ από τη δική μου πρωινή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης, αλλά τα χρησιμοποιώ συνδυαστικά (serum layering).

Στην πραγματικότητα, τα serums είναι ένα προϊόν που ταιριάζει σ’ όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και σε ακνεϊκούς, όποια και αν είναι η ανάγκη τους ή η επιθυμία μας.

Πώς όμως θα επιλέξεις το/ τα serums για τη δική σου beauty ρουτίνα;

Έχοντας πιστέψει στη δύναμη των serums, η Juliette Armand- ένα beauty brand η φιλοσοφία του οποίου από την πρώτη στιγμή  βασίστηκε πάνω στη μεγάλη αποτελεσματικότητα τους, δημιουργώντας μία μεγάλη γκάμα serums- μόλις κυκλοφόρησε δύο ειδικά διαμορφωμένα collection boxes, «The Power of Serums», που περιλαμβάνουν 5 ορούς (σε συσκευασία των 10ml) για να καλύψουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας αλλά και προτίμηση. Plus: Μπορείς να εφαρμόσεις τα serums ξεχωριστά ή να ακολουθήσεις την τεχνική layering, όπως εγώ.

«Αν είχα την ελευθερία να σχεδιάσω αυτά που ήθελα χωρίς να πρέπει να λάβω υπόψη κοινωνικές, εμπορικές ή και πολιτισμικές παραμέτρους, θα έφτιαχνα –ενώ κυριαρχεί η κρέμα σαν προϊόν- ακόμα περισσότερους ορούς». Η φράση αυτή της Ιουλίας Αρμάγου, Χημικού και Προέδρου της Juliette Armand, αποδεικνύει περίτρανα τον ρόλο που διαδραματίζουν οι οροί τόσο για την ίδια όσο και για το brand.

Το πρώτο Collection Box περιλαμβάνει: το Eye Shine Serum- Ec, το Vitamin C Serum- Pr, το Hydra Bonding Serum- Hy, το Bioplacenta Serum- Ag και το Ceramide Serum- Ag.

Πώς να τα εφαρμόσεις:

Ξεκίνα την πρωινή ρουτίνα σου εφαρμόζοντας στην περιοχή των ματιών τον Eye Shine Serum, συνέχισε κάνοντας layering τα Vitamin C και Hydra Bonding serums. Το βράδυ, άπλωσε το πλούσιο σε αυξητικούς
παράγοντες, Bioplacenta Serum, σε όλο το πρόσωπο, και στην περιοχή των ματιών, και ολοκλήρωσε με το Ceramide Serum. Ο συνδυασμός τους θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου αντιοξείδωση, ενυδάτωση, αναδόμηση, ανάπλαση, αντιγήρανση, καθώς και ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού.

Το δεύτερο Collection Box περιλαμβάνει: το Eye Shine Serum – Ec, το Retinoid C Serum – Re, το Sirtuin Hyaluronic Serum – Pr, το Vitamin B Complex Serum – Se και το Bioplacenta Serum – Ag.

Πώς να τα εφαρμόσεις:

Ξεκίνα την πρωινή ρουτίνα σου εφαρμόζοντας στην περιοχή των ματιών τον Eye Shine Serum, συνέχισε κάνοντας layering το Retinoid C Serum και το σύμπλεγμα βιταμινών B, Vitamin B Complex Serum. Το βράδυ, άπλωσε το πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, Bioplacenta Serum, σε όλο το πρόσωπο, και στην περιοχή των ματιών και ολοκλήρωσε με το Sirtuin Hyaluronic Serum. Ο συνδυασμός τους θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη, αναδόμηση, ανάπλαση, καταπράυνση, καθώς και ενίσχυση της υγείας του δέρματος.

Ακόμη ένας λόγος για να ξεχωρίσεις τη συλλογή «The Power of Serums» είναι η κατασκευή τους από υπεύθυνους πόρους (FSC Certified Packaging), που υπενθυμίζουν ότι η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του brand και της ταυτότητάς του.

Σήμερα, μόνο η σειρά Elements απαριθμεί 25 ορούς για τη φροντίδα του προσώπου και 4 για την περιποίηση του σώματος, οι οποίοι ανταποκρίνονται στην πληθώρα αναγκών του κάθε τύπου δέρματος. Τι περιμένεις για να γνωρίσεις και εσύ τη δύναμη των Elements serums;