VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Γιατί αυτή είναι η πιο “έξυπνη” πρέσα μαλλιών που έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ

Μιλώντας για φριζάρισμα, ανεμοδαρμένα ύψη, αφυδάτωση, υγρασία και φυσικά ψιλόβροχο, το Λονδίνο είναι από τα πρώτα μέρη που μας έρχονται στο μυαλό. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε μόνο εμείς. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δίνουν αυτή την περίοδο 90% υγρασία, 9-13 βαθμούς, μπόρες και καταιγίδες. Για την ακρίβεια η εξίσωση έχει ως εξής: ψιλόβροχο+ Λονδίνο+ υγρασία= FHFE aka Frizzy Hair For Ever aka εφιάλτης. Προς Θεού, βέβαια, δεν είπαμε σε καμία περίπτωση πως δεν αγαπάμε το Λονδίνο ή τα μαλλιά μας. Απλά αν μας ρωτάς, προτιμούμε ξεκάθαρα τις ηλιόλουστες βόλτες στο Hyde Park και το shopping στην Oxford Street χωρίς το «άνοιξε-κλείσε» ομπρέλα και φυσικά τα μαλλιά μας λεία, απαλά, υγιή, λαμπερά και στη «θέση» τους. Κάπως έτσι, η βρετανική πρωτεύουσα έγινε το ιδανικότερο μέρος για να γνωρίσουμε καλύτερα και φυσικά να τεστάρουμε την πιο «έξυπνη» πρέσα μαλλιών της ghd, την Platinum+.

 

Η παρέα των beauty editors λοιπόν, έφτιαξε βαλίτσες και ταξίδεψε στο Λονδίνο με σκοπό να επισκεφτεί τα εργαστήρια της ghd στο Cambridge, το μέρος που καθημερινά κατασκευάζονται, δοκιμάζονται, τεστάρονται και βγαίνουν στην αγορά (κάποια μπορεί να είναι έτοιμα και μετά από 4 χρόνια) όλα τα εργαλεία hairstyling της ghd. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα με γεμάτες σημειώσεις μας για να μοιραστούμε μαζί σου όσα μάθαμε για το ίσιωμα των μαλλιών και φυσικά όλα αυτά που κάνουν ξεχωριστή, τη νέα πρέσα μαλλιών της ghd, Platinum+.

 

Ο Dr. Tim Moore, Αντιπρόεδρος Έξυπνων Συσκευών, ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να μας λύσει όλες τις απορίες- και πίστεψέ με, ήταν πολλές. Τι κάνει ξεχωριστή τη νέα ghd platinum+ σε σχέση με τις υπόλοιπες πρέσες της αγοράς αλλά και της ghd;

Αρχικά ας μιλήσουμε για τεχνολογία. Αν έπρεπε να σημειώσεις λίγες λέξεις, αυτές θα ήταν απλά η ultra zone τεχνολογία πρόβλεψης, aka η τελευταία καινοτομία στα εργαλεία styling της ghd, που την κάνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών και στον τρόπο που κάνει κάθε μία από εμάς το hairstyling της, ελέγχοντας τη θερμοκρασία πιο αποτελεσματικά και προβλέποντας τις ανάγκες των μαλλιών.

 

Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε όλο το μήκος της πλάκας, χαρίζοντας όμορφο αποτέλεσμα με ένα μόλις πέρασμα, χωρίς να την καταστρέφει. Με δύο λόγια, αναγνωρίζει, σέβεται και προσαρμόζεται κάθε φορά, στις ανάγκες, την υφή και τη διαφορετική ποιότητα των μαλλιών, μιας και χάρη στους αισθητήρες ανιχνεύει την πυκνότητα των μαλλιών και την ταχύτητα με την οποία τα ισιώνουμε.

 

Όπως μας εξήγησε ο Dr. Tim Moore «Έχουμε πάει την τεχνολογία αισθητήρων και θερμότητας στο μέγιστο δυνατό επίπεδο με το ghd platinum+. Διαθέτοντας αισθητήρα ο οποίος καλύπτει όλο το μήκος της πλάκας του εργαλείου καθώς και αλγορίθμους που έξυπνα προβλέπουν τις ανάγκες των μαλλιών και προσαρμόζουν τη θερμότητα, το ghd platinum+ εξασφαλίζει styling ακριβείας με διάρκεια και λάμψη, χωρίς να ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Είναι το απόλυτο εργαλείο για τα μαλλιά».

 

Ξέρεις ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να ισιώνεις χωρίς να καις ή να φθείρεις τα μαλλιά σου; Αν είσαι πιστή αναγνώστρια της beauty στήλης του Ladylike θα έχεις σημειώσει, πως σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της ghd, οι 185 °C  είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το hairstyling, μιας και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας, ενώ στις χαμηλότερες θερμοκρασίες το χτένισμα δεν έχει την αναμενόμενη διάρκεια. Γι αυτό το λόγο, όλα τα εργαλεία hairstyling του brand, μέσα σε αυτά και η νέα ghd platinum+ είναι «κλειδωμένα» στους 185 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό που μάθαμε για τη νέα ghd platinum+ είναι πως ελέγχει τη θερμοκρασία όχι μία, 10 ή 100, αλλά 250 φορές ανά δευτερόλεπτο ώστε να παραμένει σταθερά στους 185°C, την ιδανική θερμοκρασία για styling, κάνοντας τα μαλλιά ακόμη  πιο υγιή. Μάλιστα, ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών που έχεις προσαρμόζει τη θερμότητα πάνω στα μαλλιά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα τέλειο, χωρλις μα μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των μαλλιών μας.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημά της με τις υπόλοιπες πρέσες της αγοράς; Η εγγύησή της. Όπως μας εξήγησε ο Dr. Tim Moore είναι τόσο αξιόπιστη, που έχει τρία χρόνια εγγύηση. Εξάλλου, για να γίνει τόσο «έξυπνη»  έχει περάσει από ενδελεχείς εργαστηριακούς ελέγχους. Σε αυτό το σημείο,  θα πρέπει να σου πω πως έχουν γίνει πάνω από 180 εκατομμύρια δοκιμές, σε πάνω από 700 τεμάχια, ενώ όλα τα εργαλεία έχουν περάσει πάνω από 760.000 ώρες ελέγχων και από 575.000 πτώσεις (τις είδαμε με τα μάτια μας).

Στα plus της, ο χρόνος προετοιμασίας της. Από τη στιγμή που θα τη βάλεις στη πρίζα, χρειάζονται -τσεκαρισμένα- μόνο 20 δευτερόλεπτα για να τη χρησιμοποιήσεις  και κλείνει μόνη της μετά από αρκετή ώρα μη χρήσης της.

Κρίνε εκ του αποτελέσματος: 70% πιο δυνατά μαλλιά, λιγότερο σπάσιμο της τρίχας και x2 περισσότερη προστασία του χρώματος μαλλιών σε σχέση με εργαλείο που λειτουργεί στους 230C. 20% περισσότερη λάμψη σε σχέση με μαλλιά που έχουν στεγνώσει φυσικά. x2 περισσότερη προστασία χρώματος στα βαμμένα μαλλιά. Επαγγελματικό αποτέλεσμα που διαρκεί.

 

«Η ghd έκανε το τέλειο τελειότερο. Αυτό που αγαπώ πιο πολύ στo ghd platinum+ είναι ότι διαθέτει την πιο έξυπνη τεχνολογία για να προσαρμόζεται το εργαλείο στις ανάγκες των μαλλιών σας. Αυτό έχει κάνει το styling παιχνιδάκι για εμένα. Είτε μια γυναίκα έχει κατσαρά μαλλιά είτε ίσια και λεπτά, με το ghd platinum+ θα έχει σίγουρα το τέλειο αποτέλεσμα styling και υπέροχα υγιή μαλλιά» ανέφερε ο Adam Reed, ghd Global Ambassador.

Extra tip: Όπως μας εξήγησε ο Dr. Tim, καλό θα είναι πριν ισιώσεις τα μαλλιά σου να βεβαιωθείς πως είναι απόλυτα στεγνά. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να αποφεύγεις να τα αφήνεις να στεγνώνουν μόνα τους, μιας και τα νωπά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στη φθορά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να τα τρίβεις σε καμία περίπτωση με την πετσέτα.

The end

Και στο Λονδίνο πήγαμε και τέλεια, υγιή μαλλιά είχαμε και το φριζάρισμα νικήσαμε και την πιο έξυπνη πρέσα μαλλιών ανακαλύψαμε.

 

ΥΓ. Κι αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να έχεις μία good hair day, τότε τι;