ΜΑΛΛΙΑ

Γιατί το γαλλικό καρέ θα είναι το επόμενο κούρεμά σου και 5 για να αντιγράψεις

taylorlashae Instagram/

Ακόμη κι αν σε καθημερινή βάση δεν προλαβαίνεις να ενημερωθείς γύρω από τα τελευταία νέα και τα trends της ομορφιάς, θα ξέρεις πως το καρέ είναι μία- ίσως η πιο- μεγάλη και στιλάτη, θα μου επιτρέψεις, τάση στο κούρεμα των τελευταίων ετών. Αρκεί να θυμηθείς πόσες διάσημες και μη κυρίες πήραν τη μεγάλη απόφαση και έκοψαν τα μακριά μαλλιά τους αλλά και πόσες φορές το είδες στις πασαρέλες (και στις street style εμφανίσεις).

 

Από την άλλη πλευρά, δεν σου κρύβω, πως εκτός από το καρέ, μία εμμονή με τις Γαλλίδες την έχουμε. Είναι το effortless στιλ τους, η λαμπερή επιδερμίδα τους, η αβίαστη κομψότητά τους, τα τέλεια- πραγματικά i woke up like this- μαλλιά τους. Ε, η τελευταία εκδοχή του καρέ συνδυάζει και τα δύο: Γαλλική φινέτσα και μία από τις πιο hot τάσεις στο κούρεμα το τελευταίο καιρό.

Να σου συστήσω, λοιπόν, το «frob» aka french bob, την πιο γαλλική, ατημέλητη version του αγαπημένου καρέ. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου το μήκος (να φτάνει μέχρι το πηγούνι ή το ύψος των χειλιών) ήταν καθοριστικός παράγοντας στο να χαρακτηριστεί ένα καρέ πιο «γαλλικό», η νεότερη εκδοχή του συμπεριλαμβάνει και το «feeling effortless» να νιώθεις και να αισθάνεσαι, δηλαδή, πιο απελευθερωμένη από τις δεσμεύσεις των πιο αυστηρών γραμμών στο κούρεμα, αγκαλιάζοντας ακόμη και την παραμικρή ατέλεια. Τίποτα δεν είναι λάθος ή μη τέλειο. Η συμμετρία δεν είναι απαραίτητη, το φιλάρισμα στις άκρες επιτρέπεται προκειμένου να δίνεται μία φυσική κίνηση στα μαλλιά και όσο πιο ατημέλητο («τυχαίο»- χωρίς να φαίνεται πως έχει επέμβει κομμωτής) είναι το τελικό hair look σου, τόσο πιο chic το αποτέλεσμα.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάς σε καμία περίπτωση πως σ’ αυτό το σημείο ακριβώς κρύβεται και η φιλοσοφία των Γαλλίδων (less is better). Το καλύτερο; Ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου, ηλικία, υφή μαλλιών και στιλ κάθε γυναίκας, προσαρμόζοντάς το πάντα στα δικά της δεδομένα. Κι αν ψάχνεις για #inspo, δεν έχεις παρά να δεις τα παρακάτω πέντε ατημέλητα καρέ από διάσημες κυρίες.

Kaia Gerber

 

Taylor LaShae

Karolina Ościk-Alama

Hannah Kleit

Cara Taylor