ΜΑΛΛΙΑ

Γαλλική κομψότητα με rock’n’roll vibes: Τα χτενίσματα στο show του οίκου Chanel αποδεικνύουν πως μπορείς να συνδυάσεις

Imaxtree

Ο οίκος Chanel πριν λίγες ώρες παρουσίασε την πρώτη Haute Couture συλλογή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας με την παρουσία κοινού και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μία αναφορά στα beauty looks και πιο συγκεκριμένα στα εντυπωσιακά χτενίσματα που είδαμε στο show του γνωστού γαλλικού οίκου.

Αν και η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Virgine Viard, εμπνεύστηκε τη νέα Fall 2021 Haute Couture συλλογή Chanel από τους πίνακες δύο γυναικών Ιμπρεσιονιστών ζωγράφων του 19ου αιώνα (Berthe Morisot και Marie Laurencin), έντονα ήταν τα στοιχεία από τα “Roaring Twenties”, όπως μας ενημερώνει η Κέλλυ, που «κατέκλυσαν» την πασαρέλα με μια συλλογή που εξέπεμπε κομψότητα στο σύνολό της.

Κι ενώ η συλλογή είχε πολλά κοστούμια με άνετες παντελόνες και πιο tailored γραμμές, σούπερ ογκώδεις, χαμηλόμεσες φούστες που προσφέρουν άνεση κινήσεων, roomy cropped jackets με statement μανίκια, αλλά και φορέματα με drop down σιλουέτες, στο beauty look των μοντέλων, τα μαλλιά ήταν αυτά που μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων.

Τα χτενίσματα στο show του οίκου Chanel

O hairstylist Damien Boissinot επέλεξε να πιάσει τα μαλλιά των μοντέλων σε ανάποδες γαλλικές πλεξούδες στο κέντρο του κεφαλιού, τις οποίες στη συνέχεια έφερε στο μπροστινό μέρος (κάλυπταν το μέτωπο) δημιουργώντας έτσι faux mohawks (ψεύτικες μοϊκάνες). Στο πίσω μέρος του κεφαλιού ήταν στερεωμένοι μεγάλοι μαύροι φιόγκοι και μακριές κορδέλες- signature αξεσουάρ του γαλλικού οίκου- αποδεικνύοντας πως η παριζιάνικη κομψότητα και θηλυκότητα μπορεί να συνδυαστεί άνετα με πιο rock’n’roll vibes.

«Εμπνευστήκαμε από τους καλλιτέχνες της Belle Époque (μιας εποχής στης γαλλική και την ευρωπαϊκή ιστορία, από το 1871 έως το 1880)», είπε ο hairstylist χαρακτηριστικά στη Vogue. «Η Virginie ήθελε να δημιουργήσει το look μιας γυναίκας που είναι ισχυρή και σοφιστικέ, προσθέτοντας λίγο rock στοιχείο στις πλεξούδες. Πάντως είναι πολύ Chanel με τους κλιπαριστούς φιόγκους».