ΜΑΛΛΙΑ

Φριζάρουν τα μαλλιά σου μετά το χτένισμα; Το κόλπο που θα σε σώσει

Imaxtree Imaxtree

Αν έχεις χοντρή τρίχα, δεν θα ήταν λίγες οι φορές- ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι- που μπορεί να είχες αισθανθεί πως τα μαλλιά σου όχι μόνο δεν πειθαρχούν, αλλά κάνουν τα δικά τους. Φριζάρουν;

 

Βλέπεις, η υγρασία και το αεράκι, αρκούν για να τα μεταμορφώσουν στο πι και φι σε μία άγρια, φριζαρισμένη χαίτη του λιονταριού πάνω στο κεφάλι σου. Αλλά δεν είναι τα μόνα, καθώς έχεις παρατηρήσει να φριζάρουν τα μαλλιά σου κάθε φορά που τα χτενίζεις.

Ναι, αγαπάμε τα μαλλιά μας, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δε σημαίνει πως δεν θέλουμε να τα βλέπουμε πειθαρχημένα ή στην καλύτερη εκδοχή τους. Σε καταλαβαίνουμε, σε νιώθουμε και γι αυτό μοιραζόμαστε μαζί σου ένα εύκολο κόλπο που ακολουθούμε κι εμείς καθημερινά, προκειμένου να κρατήσουμε μακριά το φριζάρισμα από τα μαλλιά μας- ιδιαίτερα μετά το χτένισμα- και τις ρίζες των μαλλιών μας «ήρεμες» (ήρεμα το λέμε).

Το κόλπο είναι απλό. Θα χρειαστείς μόνο τη βούρτσα και τη λακ που χρησιμοποιείς συνήθως στα μαλλιά σου.

Οι κινήσεις εξίσου απλές. Πάρε τη βούρτσα που χρησιμοποιείς και ψέκασε λίγη λακ πάνω της, πριν τη βάλεις στα μαλλιά σου. Έπειτα, χτένισε τα μαλλιά σου ως συνήθως.

Με αυτόν τον τρόπο, σφραγίζεις την υγρασία στα μαλλιά σου, κρατώντας το φριζάρισμα μακριά. Plus: Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις πρώτα να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου από κάτω, λίγα λίγα και έπειτα να συνεχίζεις προς το τριχωτό της κεφαλής.