ΜΑΛΛΙΑ

Φριζάρισμα: Τι πρέπει να προσέχεις όταν λούζεσαι για να το αποφύγεις

Hair Beauty. Closeup Of Beautiful Woman Hairbrushing With Comb And Using Conditioner. Young Female Model Putting Refreshing Mask On Long Wet Hair With Wooden Comb. Health Care. High Resolution

Λούζεσαι εδώ και αιώνες (ok υπερβολικό). Ήξερες όμως, ότι υπάρχουν ορισμένες κινήσεις στο λούσιμο των μαλλιών σου που συνδέονται απόλυτα με το φριζάρισμα; Για την ακρίβεια, αντί να τιθασεύσουν τα μαλλιά σου, τα «εξαγριώνουν» ακόμη πιο πολύ;

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως το φριζάρισμα είναι από τους χειρότερους εφιάλτες στα μαλλιά κάθε γυναίκας. Και αν νόμιζες πως είναι μόνο η υγρασία ή το ψιλόβροχο που κάνουν τα πράγματα δύσκολα, κάνεις λάθος. Η κακή αρχή γίνεται στο μπάνιο και πιο συγκεκριμένα στο λούσιμο των μαλλιών σου. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέω αλλά οι hair experts. Είσαι έτοιμη να διορθώσεις τα όποια λάθη του παρελθόντος και να κάνεις μία νέα αρχή; Αν ναι, παρακάτω δες τι πρέπει να προσέχεις όταν λούζεσαι για να μη φριζάρουν τα μαλλιά σου.

Το νερό

Και πιο συγκεκριμένα η θερμοκρασία του νερού. Όπως τονίζουν αρκετοί hairstylists καλό είναι να μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό στα μαλλιά σου όταν λούζεσαι, αλλά χλιαρό, ενώ το τελικό ξέβγαλμα να γίνεται με κρύο νερό. Ξεκίνα δηλαδή, βρέχοντας τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό, πρόσθεσε το σαμπουάν, άφησε για μερικά λεπτά και αφού ξεβγάλεις το πρώτο χέρι με χλιαρό νερό, τα τελευταία 30 περίπου δευτερόλεπτα γύρνα το στο κρύο. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από το φριζάρισμα, τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο λαμπερά.

Η σωστή επιλογή συμμάχων

Πού πας στη μάχη- εν προκειμένω στο μπάνιο- χωρίς τους σωστούς συμμάχους στο πλευρό σου; Καλό θα είναι να επιλέξεις μία σειρά περιποίησης (σαμπουάν- conditioner) που θα ενυδατώσει βαθιά τα μαλλιά, θα κλειδώσει την υγρασία, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα.

Μάσκα

Τις περισσότερες φορές τα μαλλιά που φριζάρουν είναι αφυδατωμένα. Το σαμπουάν δεν αρκεί. Βάλε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου μία μάσκα. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου (κανονικά, ξηρά, λιπαρά) και την υφή τους (ίσια, σγουρά, σπαστά), άφησε τη μάσκα να απορροφηθεί για μερικά λεπτά πριν την ξεπλύνεις.