ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Flawless Face: 4 βήματα για να το πετύχεις σύμφωνα με τη makeup artist της Sarah Jessica Parker

Το flawless face είναι μία από τις αγαπημένες μας τάσεις στο μακιγιάζ. Είναι το trend που θέλει την επιδερμίδα μας φρέσκια, λαμπερή, αψεγάδιαστη, να δείχνει σχεδόν αμακιγιάριστη και βλέπουμε συχνά σε αρκετές πασαρέλες μεγάλων οίκων, ανά σεζόν.

 

 

Μία από τις πρώτες γυναίκες και διάσημες makeup artists που στήριξαν την τάση και τη φιλοσοφία του flawless face- ίσως η πρωτοπόρος- είναι ξεκάθαρα η Laura Mercier. Για εκείνη, το «αψεγάδιαστο» δεν είναι συνώνυμο με το τέλειο – αλλά έχει να κάνει με το να βρεις τι ταιριάζει σε εσένα. Μάλιστα, την περίοδο που εργαζόταν ως makeup artist με celebrities, όπως η Sarah Jessica Parker, η Madonna, η Julia Roberts, η Mariah Carey, η Celine Dion και η Brooke Shield και δεν μπορούσε να βρει φόρμουλες που να ταιριάζουν στις πελάτισσές της, δημιούργησε το δικό της brand, Laura Mercier Cosmetics.

Το “Flawless Face” είναι μια φιλοσοφία, την οποία η Laura ανέπτυξε από την αρχή της καριέρας της με στόχο να αναδείξει τη φυσική ομορφιά.  «Κατά τη γνώμη μου, το Flawless Face, υπήρξε επίκαιρο ως φιλοσοφία από τη σύλληψή του και πάντα θα είναι… Δεν αφορά την αναζήτηση μιας ανέφικτης τελειότητας, αλλά τη χρήση των κατάλληλων τεχνικών και προϊόντων που θα κάνουν την επιδερμίδα μας να δείχνει όσο πιο τέλεια γίνεται, με τον πιο φυσικό τρόπο. Πρόκειται για τη βέλτιστη εκδοχή της επιδερμίδας μας» έχει πει η ίδια χαρακτηριστικά.

Η τεχνική των τεσσάρων βημάτων για flawless face από τη Laura Mercier:

Πιστεύει ότι πρέπει να αγαπήσουμε τη δική μας, μοναδική ομορφιά και για να μας βοηθήσει να πετύχουμε την πιο όμορφη εκδοχή σας, δημιούργησε μια τεχνική τεσσάρων βημάτων: Προετοιμασία (prime) ενός άψογου καμβά, ομοιογένεια του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας σας με την tinted moisturizer ή το foundation της επιλογής σας, κάλυψη με concealer και σετάρισμα του μακιγιάζ για τέλεια εμφάνιση.

#Τα primers είναι απαραίτητα – σφραγίζουν τη φροντίδα των προϊόντων περιποίησης και προστατεύουν την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν το πρόσωπο για το μακιγιάζ.

#Η επιδερμίδα πρέπει πάντα να παραμένει φυσική. Να μην καλύπτεται υπερβολικά. Μάλιστα, αν μπορούμε να βλέπουμε την ίδια την επιδερμίδα, είναι ακόμη καλύτερα.

#Προτόμησε ένα αέρινο concealer για μεσαία έως πλήρη κάλυψη που να τελειοποιεί, ενυδατώνει και απαλύνει ατέλειες

#Το σετάρισμα είναι απαραίτητο. Είναι το βήμα κλειδί που θα διασφαλίσει ότι όλη η δουλειά που έχουμε κάνει στον πρόσωπο δεν θα αλλοιωθεί ή δεν θα εξαφανιστεί, απλά θα μείνει ως έχει.