ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Eye sculpt: Η κίνηση ματ για να κάνεις το βλέμμα σου να δείχνει πιο γατίσιο. Δεν είναι το eyeliner

Pexels

Πριν λίγες μέρες, από αυτή εδώ τη στήλη, αναλύαμε πέντε διαφορετικούς τύπους eyeliner, ώστε να διαλέξεις αυτόν που σου αρέσει (και σε βολεύει ανάλογα με το ”skill level” σου) περισσότερο. Σ’ αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με το κομμάτι της τεχνικής και το πώς μπορείς να κάνεις eye sculpt στο μακιγιάζ των ματιών σου aka να κάνεις το βλέμμα σου να δείχνει ακόμη πιο γατίσιο με λίγες μόνο κινήσεις εκτός από το eyeliner.

Στην πραγματικότητα το eye sculpt ακολουθεί τη φιλοσοφία του contouring (της τεχνικής των φωτοσκιάσεων στο μακιγιάζ) που υπήρχε ως τάση πολύ πριν εμφανιστεί στη ζωή μας η  Kim Kardsahian, απλά η ίδια το επανάφερε στο προσκήνιο, σε σημείο που beauty brands ξεκίνησαν να λανσάρουν νέα προϊόντα σε αυτή την κατηγορία. Πώς θα δώσεις βάθος στο βλέμμα σου, κάνοντάς το να δείχνει πιο γατίσιο; Ποια παραπάνω βήματα- εκτός από το eyeliner χρειάζεται να κάνεις;

Όλα όσα θα χρειαστεί να κάνεις για να πετύχεις το eye sculpt

Για να κάνεις eye sculpt θα χρειαστείς αρχικά μία σκιά σε μία ανοιχτή καφέ απόχρωση για να κάνεις φωτοσκίαση, concealer για highlighting, eyeliner, λευκό μολύβι και ψεύτικες βλεφαρίδες. Στη συνέχεια, απλά ακολουθείς στρατηγικά βήματα.

Ξεκινάς στο sculpting στα μάτια σου απλώνοντας αρχικά τη σκιά σε μία ευθεία γραμμή από την εσωτερική γωνία των ματιών έως την εξωτερική, ακριβώς κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών. Κάνεις το ίδιο απλώνοντας μία λεπτή γραμμή με τη σκιά στη γραμμή των κάτω βλεφάρων, τραβώντας την προς τα έξω.

Κάνεις καλό blending και στη συνέχεια απλώνεις τόσο στην εσωτερική γωνία όσο και την εξωτερική λίγο concealer που φωτίζει το βλέμμα. Μπλεντάρεις με το πινέλο και έπειτα, κάνεις μία γραμμή με το eyeliner σαν να κάνεις cat eye look. Την ένταση και το πάχος της γραμμής τα ρυθμίζεις εσύ. Διόρθωσε τυχόν ατέλειες με το concealer και βάλε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών.

Πάτα play στο παρακάτω video:

Extra Tip #1: Για να κάνεις το βλέμμα σου να δείχνει ακόμη πιο ξεκούραστο και φωτεινό, μην ξεχάσεις να απλώσεις λίγο λευκό μολύβι στην γραμμή των κάτω βλεφαρίδων.

Extra Tip #2: Δώσε έμφαση στην εσωτερική γωνία των ματιών, τονίζοντάς την με το μολύβι ματιών.