ΜΑΛΛΙΑ

Έχεις σγουρά μαλλιά; 3 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις στο λούσιμο

Edward Berthelot /Getty Images/Ideal Image

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός όπως και οι μπούκλες στο κεφάλι μιας σγουρομάλλας έχουν το δικό τους σχήμα. Επομένως χρειάζονται τη δική τους περιποίηση και φροντίδα.

 

 

Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στη αγορά για τα σγουρά μαλλιά είναι πράγματι πολλά. Αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως όλα λειτουργούν τέλεια στα μαλλιά κάθε σγουρομάλλας αυτής της γης. Πρέπει να πειραματιστείς σίγουρα με αρκετές φόρμουλες προκειμένου να βρεις αυτά τα προϊόντα που ανταποκρίνονται καλύτερα στα μαλλιά σου. Πριν περάσεις όμως, στο styling, βεβαιώσου πως δεν κάνεις αυτά τα 3 λάθη στο λούσιμο.

Λάθος # 1: Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο

Είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε γενικά και πρέπει να διορθώσουμε ειδικά. Πόσο μάλλον, αν είσαι σγουρομάλλα, μιας και το βούρτσισμα/ χτένισμα μετά το μπάνιο- ακόμη και με τα δάχτυλα- είναι ο νούμερο #1 παράγοντας που οι μπούκλες γίνονται όλο και πιο απείθαρχες. Για να αποφύγεις το χάος που δημιουργείται, κάλο είναι να ξεμπερδεύεις τις μπούκλες σου στο μπάνιο καθώς βάζεις conditioner.

Λάθος # 2: Ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου με λάθος φορά

Καθώς ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη φορά με την οποία τα χτενίζεις. Ο ιδανικός τρόπος για να έχουν όγκο και σχήμα είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου προς την κατεύθυνση που θέλεις να στεγνώνουν. Για παράδειγμα, αν έχεις αφέλειες ή φιλάρισμα, τότε πρέπει να τα φέρνεις όλα μπροστά στο πρόσωπό σου ή να κάνεις το ίδιο κατά το ξέβγαλμα των μαλλιών σου στο μπάνιο.

Λάθος # 3: Δεν χρησιμοποιείς πετσέτα αμέσως μετά το λούσιμο

Αφού τελειώσεις το μπάνιο σου, φρόντισε να  τυλίξεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα μαλλιών, περιστρέφοντάς τη, κάνοντας ένα τουρμπάνι. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρίζες των μαλλιών αντί να έχουν καθοδική φορά ως συνήθως, έχουν φορά προς τα πάνω- γεγονός που τους δίνει περισσότερο όγκο κατά το στέγνωμα. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τυλιγμένα τα μαλλιά σου με την πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν τελείως.