ΔΕΡΜΑ

Έχεις μαύρους κύκλους; Μάθε τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία σου

Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνό πρόβλημα σε γυναίκες και άντρες. Οι αιτίες εμφάνισής τους είναι αρκετές και συνήθως είναι δύσκολο να τους εξαφανίσεις. Μπορεί να είναι κληρονομικοί ή απλά να μαρτυρούν την κούραση και την έλλειψη ύπνου. Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως ότι είναι ίσως σημάδι για κάτι πιο σοβαρό;

Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια λοιπόν είναι πιθανόν να σχετίζεται με την υγεία σου και συγκεκριμένα με την ρινική συμφόρηση. Έχουμε πει πολλές φορές ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο, λεπτό και διάφανο. Επομένως είναι πολύ εύκολο να προσβληθεί από τυχόν φλεγμονές.

Εκτός του ότι οι μαύροι κύκλοι μπορούν να μαρτυρήσουν τα ξενύχτια και την κούρασή σου μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν σημάδι ενός μπλοκαρισμένου ιγμόρειου που συχνά είναι απόρροια εποχιακών αλλεργιών.

Αν λοιπόν συνειδητοποιήσεις ότι οι μαύροι κύκλοι σου σχετίζονται με τη ρινική συμφόρηση, τότε καθάρισε τη μύτη σου με φυσιολογικό ορό ή αλατόνερο. Έτσι θα αποσυμφορηθεί η περιοχή και η ευαίσθητη επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών θα επανέλθει.